Blijf in beweging

0
143

Bewegen is niet alleen super gezond, het is ook nog eens een manier om even ons hoofd helemaal leeg te maken. Toch is de drempel voor veel mensen om te bewegen best hoog. Verschillende excuses worden gelijk uit de broekzak getoverd. Het weer is slecht, ik heb last van m'n knie of de meest genoemde, ik heb geen zin. Vaak zijn dit excuses die geen enkele gegronde reden hebben. De meesten weten dit ook wel van zichzelf, maar toch blijft het naar buiten gaan om even te bewegen een heikel punt. Gelukkig zijn er manieren om een beetje beweging te stimuleren. Het is natuurlijk niet verplicht en je bent ook niet verplicht om naar buiten te gaan. Sommige bewegingsactiviteiten kun je gemakkelijk thuis doen. Herken jij je in dit beeld en wil je toch een beetje in beweging komen? Lees dan mijn blog en blijf in beweging!

Binnen in beweging

Met de hedendaagse technologie zijn er genoeg mogelijkheden om binnen in beweging te zijn. Iedereen kent wel de tv programma's waar je gemakkelijk voor je tv een fitness lesje kan volgen. Ook is het mogelijk om via een spelcomputer een aantal bewegingsactiviteiten uit te voeren. Bijvoorbeeld op de Wii u kun je tennissen, golfen of boogschieten. Uiteraard is dit niet het echte werk, maar voor de donkere dagen is het zeker een enorm goed alternatief om in beweging te blijven. Wil je een Wii u kopen? Doe dit dan zeker online, dan is deze de volgende dag vaak al bij je thuis bezorgd. Ook kun je een sportschool fiets huren of een loopband in huis nemen. Je hoeft de deur niet uit en je kunt toch lekker bewegen. Een nog beter idee zou een crosstrainer zijn, je zult zien de kilo's zullen er vanaf vliegen en je zult je fitter voelen dan ooit!

Buiten in beweging

Voor de nodige vitamines van de zon en een beetje frisse lucht is het ook altijd goed om buiten aan je beweging toe te komen. Ga een avondje lekker voetballen met vrienden, een potje tennissen met je beste vriendin of gewoon in je eentje een rondje hardlopen. Ook al heb je in het begin weinig zin, ik kan je verzekeren dat je je na afloop voldaan en sportief voelt. Als het zonnetje schijnt en er een aangename temperatuur heerst, dan is het ook echt geen straf om buiten te bewegen. Wil je een beetje begeleiding? Dan kun je altijd een bootcamp les volgen bij één van de vele aanbieders!