Geld verdienen met beleggen

Koop je aandelen in een bedrijf met potentie? Dan is er een grote kans dat jij over een tijd flink wat geld kan verdienen. Het brengt wat risico’s met zich mee maar kan ook goed belonen. Wil je weten hoe dit werkt? Lees dan verder.

Zelf beleggen

Je kunt ervoor kiezen om iemand voor jou te laten beleggen, maar dit brengt ook weer kosten met zich mee. Als je je goed inleest en weet wat je doet kun je dit prima zelf doen. Probeer het bijvoorbeeld eerst met virtueel geld om te kijken of het wat voor je is. Zie het als een korte proefperiode voordat je meteen je eigen geld inzet. Je geeft je order door aan een broker of bank en zij adviseren jou indien je bijvoorbeeld een risicovolle belegging wil doen zonder ervaring. 

Waarin beleggen?

Er zijn veel mogelijkheden, je kunt handelen in Forex, aandelen, goud, olie, cryptocurrency en nog veel meer. Een bekende broker is AvaTrade, hier kun je terecht voor verschillende investeringen. Ook Mexem is een platform waar je terecht kunt voor investeren. Neem als voorbeeld cryptocurrency. Je koopt een munt (bijvoorbeeld bitcoin) op het moment dat de koers laag ligt. Een aantal dagen, weken of maanden later zie je dat de koers is gestegen. Dit is dan een goed moment om je munt weer te verkopen zodat je winst hebt. Zo zijn er talloze opties, alle koersen zijn constant in verandering.

Hoe weet ik wat de juiste keuze is?

Dat weet je nooit helemaal zeker. Daarom is het verstandig om alleen geld te investeren dat je niet zou missen mocht je het verliezen. Je kunt er ook voor kiezen om een cursus te volgen of jezelf in ieder geval in te lezen. Op Youtube staan veel video’s met uitleg over investeren. Of misschien ken je wel iemand die ook belegt en jou meer informatie kan geven. Het is ook een kwestie van op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de markt.

Conclusie

Het is mogelijk om te leven van beleggen, maar je moet wel weten wat je doet. Er zijn risico’s aan verbonden, zo zijn er mensen veel geld kwijt geraakt en anderen weer ontzettend rijk geworden. Lees je goed in en vraag advies aan mensen die er al verstand van hebben. Door te beginnen met virtueel geld kun je vast oefenen. Kies voor een betrouwbaar platform om te handelen zoals AvaTrade of Mexem en start rustig op en dat is natuurlijk erg prettig.