Saturatiemeter

Saturatiemeter kopen?

Een saturatiemeter is een compact apparaat om snel en eenvoudig het zuurstofgehalte in het bloed te meten. De saturatiemeter werkt eenvoudig door deze om de wijsvinger te plaatsen en op een knop de drukken. Binnen enkele seconde heeft u de uitslag op het scherm staan. Het scherm toont de Spo2 in % (saturatie) en ook de hartslag. Een andere benaming voor een saturatiemeter is een pulse oximeter of een zuurstofsaturatiemeter. Bij ons kunt u diverse goede en betrouwbare saturatiemeters kopen. Wij verkopen de meters onder andere van de merken: Nonin, Contec, Pulox, Spengler en Choicemmed.

Hoe werkt een saturatiemeter of pulsoximeter

De zuurstofsaturatie wordt gemeten door een sensor deze sensor zit in de vinger-probe. Elke sensor bestaat uit 2 onderdelen: een lichtbron die infrarood licht uitstraalt en aan de andere zijde een fotosensor. Het verschil in lichthoeveelheid, gemeten door de fotosensor, wordt veroorzaakt door de lichtabsorptie van Hb dat is gebonden met zuurstof en Hb dat geen zuurstof aan zich heeft gebonden. De saturatiemeter of pulse oximeter berekent door dit licht verschil de zuurstofsaturatie. De hoeveelheid zuurstof gebonden hemoglobine dus. Deze hoeveelheid wordt uitgedrukt in SpO2 ( saturatie ).

Saturatiemeters zijn vaak gemaakt in een knijpervorm zodat deze snel en eenvoudig om een vinger geplaatst kunnen worden. Ze zijn klein en licht dus  en daardoor goed mee te nemen. Naast het zuurstofpercentage in het bloed meten de meeste saturatiemeters ook uw hartslag. De hartslag wordt ook op het scherm getoond. Er zijn simpele uitvoeringen en wat luxere uitvoeringen. De wat luxere versies hebben vaak extra's als bijvoorbeeld de mogelijkheid om de data overdragen naar de PC. Hiermee kan men redelijk uitgebreide analyses maken. Tevens zijn er modellen waarbij het mogelijk is om een 24-uurssaturatiemeting uit te voeren (of alleen tijdens uw slaap).

Voor wie?

Bij veel mensen zoals bijvoorbeeld sporters, longpatiënten, astmapatiënten, hartpatiënten, stoppende rokers, EHBO’ers en bergwandelaars is het noodzakelijk om geregeld saturatie ( SPO2 ) en de hartslag ( HF ) te kunnen meten.

Saturatiemeter voor kinderen

Ook voor kinderen zijn er speciale saturatiemeters. Een kinder saturatiemeter is meestal net iets compacter waardoor deze om een vinger van een kind past. Wij verkopen de speciale saturatiemeters vingerpulsoximeter van Choicemmed.

Daarnaast hebben wij handheld saturatiemeters die ook uit te breiden zijn met een speciale kinderprobe (het gedeelte wat u om de vinger plaatst). Hierdoor wordt een model welke oorspronkelijk voor volwassen is ook geschikt gemaakt voor kinderen of een baby.

Pro2move heeft een groot assortiment saturatiemeters voor professioneel en voor thuis/privé gebruik. Verkrijgbaar in diverse prijsklassen.

 
In de schijnwerpers - Saturatiemeter


Aanbieding(en) van de maand mei

Pulox Vingerpulsoximeter PO 300
Pulox Vingerpulsoximeter PO 300
124.95EUR  99.96EUR
Bespaar: 20% korting op de prijs
Pulox PO 400 pols saturatiemeter
Pulox PO 400 pols saturatiemeter
129.95EUR  116.95EUR
Bespaar: 10% korting op de prijs

Copyright © 2019 Pro2Move