Tips voor een duurzame sportschool

epoxy giethars

De term “duurzaamheid” is in alle sectoren opgedoken en lijkt niet snel te verdwijnen. In de fitnessbranche wordt het vaak gecombineerd met woorden als “eco-gym” en “groene fitness” die verwijzen naar de intentie in het verminderen van CO₂ van gebouwen om het milieu te helpen. Je sportschool kan meedoen aan de groene trend door de faciliteit te verlichten met energiezuinige opties, zoals de vloer verduurzamen door een vloer van epoxy giethars te nemen. Over te gaan op duurzame led-verlichting en ontwerpopties waarmee lichten een optimaal effect hebben met minimale impact.

Gaat het gebruik van plastic bekers en plastic flessen water tegen. Moedig je leden aan om hun eigen waterfles mee te nemen die ze kunnen vullen bij een fonteintje en gebruik papieren bekertjes bij de waterkoelers. Stap over op energieproducerende apparatuur. Door van het stroomnet los te komen, kan het stroomverbruik worden verminderd en dat bespaart energie. Er zijn speciale productlijnen in de handel voor cardio-apparatuur waarmee tijdens de trainingen energie wordt gegenereerd en opgevangen, om direct weer terug te voeren naar het net om dingen als computers, televisies en mobiele telefoons van stroom te voorzien. En dat helpt ook om de energierekening te compenseren.

Verduurzaam de sportschool vloer met epoxy giethars.

Dit is een van die dingen die vaak over het hoofd wordt gezien in de sportschool. Het hebben van vloerzeil, rubber matten-tegels of andere vormen van vloerbedekking is niet echt bestand tegen de zware apparatuur en gewichten in de sportschool. Binnen afzienbare tijd zul je merken dat de vloer beschadigt is of kapot gaat. In een sportschool wordt de opstelling van de apparaten om de haverklap veranderd. Dit gaat gepaard met een hoop geweld, wat conventionele vloeren niet ten goede komt. En dan zullen het nog geeneens hebben over de klanten die gewichten op de vloer smijten of ze aan de sterkste man meedoen.

Wil je je sportschool vloer mooi en nieuw houden, dan is het nemen van een vloer van epoxy giethars de oplossing. En als je je afvraagt of epoxyvloeren krasbestendig zijn en hoe duurzaam het is? Dan is er één ding dat je moet weten van epoxyvloeren. Epoxyvloeren bevatten verschillende lagen verharders of harsen die een diepte van minimaal twee millimeter moeten hebben om als officiële epoxyvloer te worden beschouwd. Alles minder is slechts een coating. Dat alleen al maakt het een knoerthard materiaal dat bestand is tegen objecten die de basis kunnen krassen, beschadigen, breken of barsten.

Maak je sportschool vloer krasbestendig.

Een van de belangrijkste factoren van vloeren is weten of het bestand is tegen krassen. Een epoxycoating gaat langer mee dan vrijwel elk ander type coating. Door je vloer te verduurzamen met epoxy giethars maak je het krasbestendig, dit komt door de samenstelling van de ingrediënten. Epoxyvloeren zijn een van de meest duurzame toepassingen die beschikbaar zijn. Het is bestand tegen chemicaliën, vlekken, scheuren en krassen. De perfectie keuze voor in sportschool ruimtes waar zwaar materiaal gebruikt wordt.