Alles over magneetvissen

Magneetvissen is een speciaal soort vissen. Veel soorten vissen zijn er op gericht om een exotische of een enorm grote vis te vangen. Magneetvissen onderscheid zich daarmee ontzettend van alle andere soorten vissen. Je bent er hier op gericht om voorwerpen op te vissen, geen levende voorwerpen. Wat je nog meer doet met magneetvissen, lees je hier zodat je zeker weet dat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie.

Wat is magneetvissen? 

Goed, we hebben je net al een béétje een idee gegeven, maar nu gaan we het concretiseren voor je. Met magneetvissen ‘gooi’ jij even simpel gezegd een magneet in het water met een touw of iets dergelijks daar aan bevestigd. Dit water kan overal zijn, de zee, een meertje, een sloot of en gracht. Je probeert iets op de bodem te vinden dat je magneet kan oppikken. Dit kan echt van alles zijn, zolang het maar kan worden aangetrokken door je magneet. Heb je iets gevonden? Dan haal je je touw met de magneet er aan weer omhoog. In de krant vind je af en toe stukjes dat mensen met magneetvissen de gekste dingen vinden. Wie weet ben jij de volgende!

De uitrusting

Voor magneetvissen heb je, je raadt het nooit; een magneet nodig. Deze magneet is echter geen normale magneet. Het moet een magneet zijn die wel wat kan hebben. Je kunt zomaar iets vinden van enkele kilo’s en dit moet een magneet kunnen vasthouden. Er zijn verschillende soorten magneten, bijvoorbeeld een neodymium magneet. Dit type magneet is vrijwel altijd zilver, maar soms is het gecoat. Het zijn één van de sterkste typen magneten. Een klein magneetje kan soms tot wel 300 kilo houden. Daar kun je wel een fiets mee uit de gracht halen dus! Magneten kopen kun je vrij gemakkelijk online doen. Daarnaast zijn een stevig touw en eventueel handschoenen een handig onderdeel van je uitrusting. Hoe lang je touw moet zijn, is afhankelijk van het water waar je in zult gaan vissen. Het is echter aan te raden een touw van minimaal 15 meter te gebruiken, dan zul je waarschijnlijk op de meeste plekken wel kunnen magneetvissen. 

Veiligheid

Magneetvissen is in principe een veilige bezigheid. Let echter wel op dingen als magneet splinters. Deze kun je soms niet goed zien, maar kunnen redelijk veel pijn doen. Probeer daarnaast altijd met iemand samen te gaan zodat je elkaar kunt helpen indien zich er een onveilige situatie voordoet. Veel visplezier!