Alles wat je moet weten over bitcoin

De kans is groot dat je de afgelopen jaren al het een en ander hebt meegekregen van wat bitcoin nou eigenlijk is. Bitcoin is ontworpen om een onafhankelijk geldsysteem te creëren waarbij geen instantie nodig is om te kunnen sparen en betalen. In de huidige maatschappij is het steeds lastiger om met banken dingen te regelen en bitcoin biedt een hoop oplossingen. Het bewaren van geld op een bank wordt steeds minder rendabel en het brengt in de huidige economie een hoop risico’s met zich mee.

De afhankelijkheid van financiële instelling

Al heel lang zijn banken de bekendste manier om aan geld te komen en het te bewaren. Banken maken het echter steeds lastiger om grote hoeveelheden geld te pinnen en over te maken. Wanneer jij je geld van een rekening wilt halen, moet je een hoop papieren invullen en bovendien moet je uit gaan leggen wat je met je geld wilt gaan doen, ondanks dat het gewoon jouw geld is. Daarnaast loop je een risico dat een bank failliet gaat en het geld niet aan je kan geven. Dit komt doordat de bank zo in elkaar zit dat er eigenlijk maar 10% van het geld dat door mensen aan de bank is gegeven ook echt daadwerkelijk aanwezig is. De bedenker van bitcoin vindt dan ook dat deze grote partijen een gevaarlijke ontwikkeling zijn voor de samenleving.

Hoe werkt een bitcoin transactie?

Wanneer jij bitcoin wilt kopen, kun je naar verschillende plekken toe gaan. Je kunt er onder andere voor kiezen om naar bitcoinkopen.nl te gaan om het te kopen. Bitcoin verkopen of overmaken naar een andere wallet is vrij eenvoudig, als je eenmaal weet hoe het moet. Om bitcoin te verkopen zul je het moeten aanbieden op de markt voor een bepaalde prijs. De marktprijs verandert steeds, dus het is belangrijk dat je goed kijkt naar deze prijs. Wanneer jij crypto wilt overmaken naar een andere wallet, zul je eerst het adres moeten invoeren. Vervolgens zul je ook nog een code in moeten voeren die bij de wallet hoort. De beveiliging van deze wallets is erg sterk en de nodes van het bitcoinnetwerk controleren of je saldo hebt en het de juiste wallet is. Je zult een kleine prijs betalen voor de transactie, maar dit is een stuk gemakkelijker en goedkoper dan via banken. Via de bitcoin blockchain duren de transacties eigenlijk altijd minder dan tien minuten. Zo kun jij snel doen met het geld wat je van plan was.