Binnen 30 minuten een duurzamere woning

led inbouwspots

Het helemaal verduurzamen van een woning gaat niet zo snel. Het verduurzamen is niet een trend, maar vooral een methode om het wooncomfort te verbeteren. Ondanks dat er veel over wordt geschreven, is de keuze die je moet maken, moeilijk. Wanneer je in een oudere woning woont, die nog helemaal nog niet geïsoleerd is, kun je beter door een expert een berekening laten maken wat je het beste als eerste kunt aanpakken om je woning te verduurzamen. De expert zal beginnen met je woning te bekijken om na te gaan wat je het beste kunt doen om het energieverbruik terug te dringen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De specialist zal het dak, muren, vloer en ramen berekenen. Wanneer je een overzicht krijgt, zie je dat door de ramen veel energie verloren gaat. Daarom kun je die als eerste aanpakken. Toch kun je ook al binnen 30 minuten een duurzamere woning hebben.

Binnen 30 minuten een duurzamere woning

Wanneer je de verlichting bekijkt, zie je dat er nog lampen worden toegepast die veel energie verbruiken. Door deze lampen te vervangen door led inbouwspots kun je snel het energieverbruik verminderen. Leds verbruiken veel minder energie dan andere lampen en kun je tegenwoordig ook dimmen. Het dimmen van de leds in een woning is belangrijk om een gezellige sfeer te scheppen. Ook kunnen leds nu ook in verschillende kleuren worden aangeschaft. Dat is prettig in een woonkamer. De leds gaan 35.000 uur mee dat wil dus zeggen dat ze niet snel vervangen hoeven te worden. De oude lampen kun je dus snel vervangen door led inbouwspots waardoor je woning binnen 30 minuten duurzamer is.

De ramen

Nadat je de verlichting aangepakt hebt, is het verstandig om het enkel glas te vervangen door dubbel glas. Laat een aannemer beoordelen of de kozijnen nog gebruikt kunnen worden. Zitten er geen rotte plekken in, dan moet de aannemer alleen de sponningen uitdiepen en het dubbele glas laten plaatsen. Wanneer er nieuwe raamkozijnen gemaakt moeten worden, zal de aannemer dat in zijn werkplaats doen. Hij zal het dubbel glas bestellen bij de glaszetter. Wanneer de raamkozijnen klaar zijn, zal hij de oude vervangen. Hij zal de glaszetter op tijd benaderen om het dubbel glas te laten plaatsen. Dit is een goede methode om je woning te verduurzamen.

Het dak

Ook door het dak gaat veel energie verloren. Je kunt het dak aan de binnenzijde isoleren, waardoor je veel warmte bespaard.

De muren

Wanneer je een woning hebt waarvan de spouw niet voorzien is van een isolatie, kun je dit laten aanbrengen.

Zelf energie opwekken

Je kunt zelf energie opwekken door het gebruik van zonnepanelen. Het is een natuurlijke energiebron. Wanneer je meer elektrische energie opwekt dan je verbruikt, lever je dat terug aan het net. Het wordt aan het eind van het jaar verrekend op je eindnota.

Verwarming

Veel woningen gebruiken nog gas om de woning te verwarmen. Je hebt bij bestaande woningen de kans om over te schakelen van gas naar een warmtepomp. Dat zal de toekomst worden om je huis te verwarmen. Woon je in een bestaand huis, kijk dan wat je beste als eerste kunt aanpakken.