De 3 meest effectieve beveiligingssystemen voor uw huis

mistbeveiliging

Het blijft toch spannend: je huis verlaten met al je kostbare spulletjes erin en het maar met een handomdraai op slot te doen. Dat kan toch niet veel bescherming bieden? Ook al ga je maar voor een dagje op pad, of zelf alleen maar naar je werk, binnen een uur kan je huis al leeggeroofd zijn. Je kunt je vast wel inbeelden dat dat niet fijn thuiskomen is, zeker niet na een gezellig dagje weg of na een lange dag werken. Hieronder vind je drie van de meest effectieve beveiligingssystemen met een uitleg over waarom en waarvoor je ze nu precies nodig hebt.

1.Beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s zijn zeer belangrijk voor het beveiligen van uw huis, want wanneer er wordt ingebroken en uw spullen zijn verdwenen wilt u deze wel weer terugvinden, of er zelfs een vergoeding voor krijgen. De beveiligingscamera’s kunnen u hierbij helpen. Bij het terugkijken van camerabeelden na een inbraak kan de politie vaak de inbreker identificeren, oppakken en straffen voor hun misdrijf. Een camera helpt hiernaast niet alleen voor het oppakken van de dader, maar kan ook preventief werken. Wanneer een inbreker langs een huis loopt waar een beveiligingscamera hangt, loopt die dit huis liever voorbij.

2. alarmsystemen

Het enige nadeel is dat een beveiligingscamera niks doet tijdens dat er ingebroken wordt, het helpt alleen nadat het misdrijf al heeft plaatsgevonden. Alarmsystemen kunnen hiervoor de oplossing bieden. Niet alleen waarschuwt een alarmsysteem u wanneer er een inbreker in uw huis rondloopt zodat u hulp in kan schakelen, maar schrikt het deze inbreker ook af waardoor die vaak niet nog helder genoeg is om waardevolle spullen mee te nemen. Ook werkt een alarmsysteem net als beveiligingscamera’s preventief. Als de inbreker ziet dat uw huis uitgerust is met een alarmsysteem, kiest de inbreker liever een ander huis.

3. mistmachines / mistbeveiliging

Mistbeveiliging is een vorm van alarmsystemen. Zodra het alarmsysteem door een inbreker wordt geactiveerd, zal het systeem een uitstoot van een bepakte laag mist afgeven. Hierdoor Zal de inbreker een hand voor ogen meer kunnen zien en zo ook geen spullen meer mee kunnen nemen. De mistmachine zorgt ervoor dat de inbreker in een korte periode al buitenspel is gezet, zo hoeft uw niet zoals u wel bij een standaard alarmsysteem moet op de inbreker af te gaan om hem tegen te houden. Zo blijft u zelf buiten gevaar. De mist zelf is ook onschadelijk voor u, uw spullen en de inbreker.