De 4 beste tips voor een betere nachtrust

Ga jij ‘s avonds moe slapen en word je ook weer moe wakker? Heb je moeite met inslapen en kun je maar niet goed uitrusten? Dan is het erg goed dat je op zoek bent naar een oplossing, want een slechte nachtrust heeft vervelende gevolgen. Zo kun je je niet goed meer concentreren, presteer je slechter op je werk en verslechtert je humeur. Dit kan zorgen voor vervelende situaties. Gelukkig zijn er ook dingen die je kunt doen om je nachtrust te verbeteren en weer uitgeslapen wakker te worden! Ben je benieuwd welke dingen dit zijn? Lees dan snel verder voor de 4 beste tips om beter te kunnen slapen. 

 

  1. Beperk je schermtijd

Een goede manier om een betere nachtrust te hebben, is het beperken van je schermtijd. Door ervoor te zorgen dat je 1 à 2 uur voordat je gaat slapen niet meer naar beeldschermen kijkt, zorg je ervoor dat je voor het slapen gaan geen blauw licht meer ziet. Blauw licht kan verstorend werken voor je natuurlijke bioritme en zo je slaapritme verstoren. Door dit blauwe licht voor het slapengaan weg te nemen, kan je lichaam het natuurlijke ritme weer herstellen en zul je makkelijker in kunnen slapen. 

 

  1. Drink ‘s avonds minder cafeïne 

Drink je graag koffie? Dan kan de cafeïne mogelijk één van de boosdoeners zijn van jouw slechte nachtrust. Probeer eens een paar dagen ‘s avonds na 6 uur geen cafeïne te drinken en bekijk of je beter kunt inslapen. 

 

  1. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk

Goed slapen doe je natuurlijk in een lekker bed. Heb je wel eens in een hotel overnacht met een heerlijk bed, met fijne kussens en een dekbed (plus dekbedovertrek) dat zacht aanvoelde op je huid? Grote kans dat je een erg goede nachtrust hebt gehad. Comfort speelt bij het slapen een erg belangrijke rol. Daarom is het belangrijk dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een hotelkwaliteit dekbedovertrek met bijbehorend dekbed aan te schaffen, nieuwe kussens te kopen of eens te kijken of een ander matras of bed beter bij je past. Op zoek naar beddengoed van hotelkwaliteit? Op websites zoals zippe.nl kun je zulk beddengoed aanschaffen. 

  1. Beweeg meer 

De mate waarin je overdag actief bent is van grote invloed op de kwaliteit van je slaap en het gemak waarmee je in slaap valt. Probeer dan ook dagelijks minimaal een half uur intensief te bewegen om ‘s avonds beter te kunnen (in)slapen.