De beste bezienswaardigheden in Hull

Hull is een havenstad in East Riding Yorkshire. Door de ligging is het de perfecte stad om te bezoeken tijdens je reis richting Yorkshire of zelfs verder Engeland in. Maar ook alleen al het bezoek aan de stad Hull is de moeite waard. Met een overvloed aan kunst, cultuur en gezellige winkeltjes hoef je je hier niet te vervelen. In dit blog geven we je een aantal tips over wat er allemaal te doen en te zien is in Hull. 

De oude binnenstad

Een wandeling door de prachtige binnenstad van Hull mag niet ontbreken tijdens je bezoek. Ondanks dat de stad ongeveer 700 jaar oud is, is die verrassend goed bewaard gebleven. De binnenstad zit bomvol met smalle,kronkelende straatjes waardoor je de hele dag kunt slenteren. Loop ook zeker door Prince Street, wat door velen de mooiste straat van Hull gevonden wordt. Daarnaast heeft de binnenstad een groot aantal prachtige kades, gezellige pubs en authentieke winkeltjes waarmee je een hele dag wel kunt vullen. 

Aquarium The Deep

Het aquarium The Deep is een van de mooiste aquaria ter wereld en telt zo’n 5000 vissen en schelpdieren van 300 verschillende soorten. Door de moderne vorm valt het enorm op tussen alle oudere gebouwen en is het alleen al de moeite waard om te bezoeken. Daarbij is het mooiste uitzicht over heel Hull op het dak van dit gebouw. Je kunt zo over de hele stad uitkijken inclusief  het water en de typische rode bakstenen die de gebouwen omringen. 

De Humber Bridge

Hou je van architectuur? Bezoek dan de Humber Bridge. Deze brug is de grootste en langste brug die fietsend of lopend kan worden overgestoken. Ook is het de op twee na langste hangbrug ter wereld. Een wandeling of fietstocht over deze brug biedt fantastisch uitzicht over de hele stad. 

Het Wilberforce House

Als je van musea houdt, is het Wilberforce House een aanrader. Willian Wilberforce was een Engels parlementarier en was voornamelijk bekend als voorvechter tegen de slavenhandel. Het huis waarhij werd geboren is nu omgebouwd tot een museum over de afscahffing van de slavernij en de rol die Wilberforce daarbij speelde. Daarnaast zijn er ook exposities over West-Afrikaanse cultuur. 

De Fish Trail

Er zijn meerdere wandelroutes uitgezet in Hull, maar een van de leukste is wel de Fish Trail. De ongeveer 4 kilometer lange wandelroute neemt je mee door de geschiedenis van Hull en het gaat voornamelijk over de historie van de visserij. Tijdens de wandeltocht loop je via 41 vis sculpturen die zijn verwerkt in de stenen van de stoep en straat. Deze tocht is ook een echte aanrader voor het hele gezin. Zo kunnen kinderen op zoek gaan naar alle verschillende vissen en de ouders genieten van een prachtige wandeltocht door de stad.

Hoe bezoek je Hull?

Ben je geïnteresseerd in een bezoek aan Hull? Dan kun je het beste kiezen voor de verbinding Rotterdam en Hull. Dit is een directe verbinding vanuit Rotterdam naar Hull. Door de makkelijke ligging en verbinding is een Hull een echte aanrader!