De juiste bedrijfslening voor u

Hoe een bedrijfslening krijgen zonder bedrijfskrediet? Er is een eenvoudig antwoord. Begin met precies te bepalen waarvoor u het geld zult gebruiken en hoeveel geld u nodig hebt. Onderzoek vervolgens mogelijke financieringsbronnen en zoek uit wat hun criteria zijn. Als u eenmaal begrijpt waar potentiële kredietverstrekkers naar zoeken, kunt u beter een aanvraag voorbereiden om aan hen voor te leggen die bewijst dat u hebt wat nodig is. Bent u bekend met zakelijk bankieren en wilt u graag een zakelijke lening afsluiten? Lees dan dit artikel!

Type leningen

In de wereld van bedrijfsfinanciering zijn er verschillende soorten leningen beschikbaar. Een type is ongedekte zakelijke leningen (vaak genoemd merchant cash advance of merchant loans) die niet vereisen dat een bedrijf eigenaar om de betaling te garanderen om goedkeuring te verkrijgen. Dit betekent dat de ondernemer niet verantwoordelijk is voor het terugbetalen van het geld als ze niet voldoen aan de voorwaarden van de lening voorwaarden. Als u een uitstekende kredietscore hebt, zult u waarschijnlijk niet worden goedgekeurd voor dit type bedrijfslening. Er zijn echter andere factoren die het gemakkelijker kunnen maken om uw zakelijke lening te krijgen. Uw kredietscores bepalen uw rentevoet en het bedrag dat u in aanmerking komt om te ontvangen.

Geen onderpand

Een andere optie beschikbaar voor zakelijke leningen zonder krediet is traditionele kredietverstrekkers zoals banken, kredietverenigingen en financiële instellingen. Deze kredietverstrekkers zullen meestal een soort van onderpand vereisen, meestal onroerend goed of persoonlijke eigendommen. Als je een bedrijf hebt dat in redelijk goede staat is en geen grote schulden heeft, kun je misschien gunstige zakelijke financieringsvoorwaarden bedingen bij deze traditionele kredietverstrekkers. Uiteraard betaalt u een hogere rente omdat de kans groter is dat u in gebreke blijft.

Risico verspreiden

Een van de meest effectieve manieren om bedrijfs schuldfinanciering te verkrijgen is te werken met particuliere investeerders. Er zijn veel angel investors en venture capital investeerders die bereid zijn om op korte termijn financiering te verstrekken aan kleine bedrijven totdat ze winstgevend worden. Wanneer u deze financieringsbronnen benadert, moet uw bedrijf laten zien dat het op de goede weg is en binnenkort winstgevend zou kunnen zijn. Investeerders zullen zaaikapitaal, Serie A-geld of een combinatie van beide verstrekken. U moet echter een bedrijfsplan hebben dat het bedrijf beschrijft, financiële prognoses en een exit-strategie om investeerders te laten zien dat u van plan bent om het bedrijf binnen een redelijke periode te verkopen. 

Conclusie

De beste voorwaarden voor een zakelijke lening zijn altijd die met het minste risico. Als u nog twijfelt over uw zakelijke onderneming, doet u er verstandig aan zakenbankiers en financiële deskundigen te raadplegen. Zij kunnen u deskundig advies geven over welke zakenbank u moet benaderen, welke financiële opties voor u beschikbaar zijn en u helpen de beste zakenbank en beloningsstructuur voor u te vinden. Dit zal u niet alleen helpen om een zakelijke lening te krijgen, maar ook om een bedrijfsfaillissement als gevolg van te hoge kosten te voorkomen. U kunt ook leren over verschillende manieren om uw cashflow te vergroten en veelgemaakte fouten te vermijden.