De juiste make-up kiezen

Het maken van de keuze in make-up is erg belangrijk om de juiste look en feel voor je huid te krijgen. Je zou het doel van je make-up moeten overwegen en wat het beste werkt met je natuurlijke huidtint en textuur. Als je een extra vleugje kleur nodig hebt, ga dan voor een donkerder oogschaduw. Gebruik voor een look voor overdag een lichtere tint lippenstift. Een klein beetje kleur kan extra definitie en helderheid toevoegen aan je lippen. Dit zijn de belangrijkste make-upcomponenten die u moet overwegen, maar er zijn nog andere essentials die u moet weten over als het gaat om cosmetica.

Foundation en blush

Foundation is een van de fundamenten die u moet hebben voor elke make-up uitstraling. Het kiezen van het juiste soort foundation is een lastige zaak omdat veel merken beweren de beste te zijn. Make-upartiesten zijn het er ook mee eens dat een goede basis belangrijk is, het geeft je gezicht een mooie natuurlijke gloed en let vooral op dat het overeen komt met de natuurlijke teint van je huid. U kunt kiezen uit vloeibare, crème of poeder foundation. Na de foundation kan je de blush opbrengen. Blush een heel belangrijk onderdeel van je make-up routine. Dit zorgt er namelijk voor dat je wangen een extra kleurtje krijgen. Dit geeft een gezonde en warme uitstraling. Dit is vooral ideaal als je een beetje bleek bent of er moe uitziet. Ook geeft het wat diepte in de foundation die je al als basis hebt aangebracht. Blush is in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Het is belangrijk om een blush te kiezen die bij jouw huid past. Zo is het met een lichte huid handig om ook een wat lichtere blush te kopen, zodat het niet te sterk aanwezig is. Met en donkere huid kan je ook kiezen voor een rode of roze blush zodat er een warme ondertoon kan ontstaan. 

Mascara

Verder is het bij een mooie make-up look belangrijk dat je ogen eruit springen. Wenkbrauwen, wimpers en oogschaduw worden allemaal gebruikt om de natuurlijke schoonheid van je gezicht naar voren te laten komen. De perfecte toepassing van make-up geeft je het volledige gezicht en de ogen waar je van gedroomd hebt. Hier is mascara heel handig voor. Mascara breng je aan op wimpers. Hiermee accentueer je ze en lijken ze ook langer en voller. Je kan hierbij ook kiezen voor waterproof mascara, zodat je ook kan zwemmen of een regenbui aan kan. Kies dus de juiste make-up om voor jouw gezicht een mooie look te creëren!