De juiste poort voor je oprijlaan

Wanneer je een oprijlaan hebt, of je grond wilt afschermen van de buitenwereld kun je gaan kijken naar een poort. Poorten komen er in allerlei vormen maten en prijsklassen. Automatisch of handmatig openen is een belangrijke vraag in deze beslissingsfase. 

 

Handmatig of automatisch?

De factor gemak is bij het kiezen van de juiste poort van groot belang. Je wilt natuurlijk niet dat wanneer jij er met je auto, fiets, scooter of motor doorheen wilt, dat je dan heel lang en onhandig bezig bent met het openen en sluiten ervan. Niets zo vervelend als dat. Stel je krijgt visite en die willen hun auto binnen de poort parkeren, of moeten de oprijlaan op om jouw huis te bereiken en je moet zelf naar buiten om de poort handmatig open te maken en ook weer af te sluiten als ze weggaan. Dan is de keuze redelijk snel gemaakt en ga je voor een automatisch te openen openen poort. Hoe handig is het als je in je huis staat en je kunt de poort voor je visite openen zonder naar buiten te hoeven. En dan is er nog het gemak van zelf aankomen of weg moeten, in je auto kunnen blijven zitten bij het openen van je poort. Misschien zelfs al wel wanneer je aan het begin van je straat rijdt en de poort al open is als jij aan komt rijden. Wat een rijkdom!

 

Wat voor soort poort wil ik dan?

Over smaak valt niet te twisten en zo geldt dat ook voor een poort. Het design van een poort kan dan ook volledig op de wensen van de klant gemaakt worden, maatwerk dus. Er zijn ook de standaard designs voor de mensen die daar genoegen mee nemen, of dat dat juist net het design is wat ze graag willen. Het materiaal waarvan de poort gemaakt is heeft invloed op het uiterlijk maar ook het onderhoud ervan. Een houten poort heeft geregeld een goede schuur en lakbeurt nodig om zijn mooie uitstraling te behouden. Stalen poorten hebben die onderhoudsbeurten iets minder vaak nodig voor het behoud van de uitstraling. Deze zijn iets beter bestand tegen de weerselementen waardoor je kunt zeggen dat ze onderhoudsvriendelijker zijn dan houten poorten. Beide prachtig overigens en nogmaals over smaak valt niet te twisten. Een stalen poort heeft daarnaast als voordeel dat ze steviger zijn omdat staal nu eenmaal sterker is dan hout. Je rijdt er dus niet zomaar doorheen wat ook de veiligheid verbeterd.