De juiste stellingen voor in het magazijn

Er zijn steeds meer kleinere bedrijfjes die door het groeien van de online webshops goed kunnen uitbreiden. Het wordt voor deze bedrijven dan ook steeds belangrijker om de verkopen te laten stijgen, zodat alles in het bedrijf kan blijven groeien. Door te zorgen voor meer verkopen, zal dit de toekomstige verkopen moeten versterken. Dit kan gezien worden als een positieve spiraal. Wanneer dit soort bedrijven meer en meer kunnen uitbreiden, zal het ook nodig zijn om een geschikte vestiging voor het bedrijf te vinden. Zo is het nodig om bijvoorbeeld te zorgen voor een magazijn dat past bij het formaat van het bedrijf. Wanneer je steeds meer producten kan verkopen, zal je ook een steeds grotere opslag nodig gaan hebben. Hiervoor is het belangrijk om het juiste magazijn op te kunnen bouwen met een handige indeling. Gelukkig zijn er verschillende soorten stellingen waardoor ieder magazijn op een handige manier opgebouwd kan worden. 

 

Palletstellingen

De palletstelling is hierbij een onderdeel dat erg belangrijk zal zijn. Vooral wanneer je als bedrijf zijnde ook grotere producten gaat verkopen, zal je te maken gaan krijgen met pallets. Deze pallets zijn vaak van hout gemaakt en zijn in principe gewoon een handig plateau voor de producten die hierop gezet zullen worden. De kans is aanwezig dat je steeds vaker pallets zal gaan gebruiken en daarom is het verstandig om te zorgen voor stellingen die hiervoor ontworpen zijn. Deze palletstellingen zijn ontzettend stevig en kunnen daardoor erg veel gewicht aan. Je kan dus ook zware producten op de stevige pallets in de stellingen plaatsen. Zorg er wel voor dat je van tevoren weet hoe hoog je de stellingen wilt laten plaatsen. Op deze manier kan je namelijk ook al bedenken hoeveel verdiepingen je in de stellingen wilt hebben. 

 

Legbordstellingen 

Natuurlijk zijn niet alle soorten producten ontzettend groot en zwaar. Daardoor is het ook aan te raden om te zorgen voor stellingen waarop je de kleinere pakketten kwijt zal kunnen. Een legbordstelling is hier een zeer geschikte optie voor. Waar je bij de palletstelling een gehele pallet zal moeten plaatsen, hebben de legbordstellingen al lagen in de stelling zitten. Hierdoor hoef je dus alleen maar de producten op de lagen neer te leggen. Zorg er wel voor dat je dit altijd op een logische manier zal indelen. Dat zal vervolgens ook nog eens tijd kunnen schelen wanneer je orders moet inpakken en klaarleggen. Hierdoor maak jij het je voor jezelf dus nog eens gemakkelijker ook.