De lucht in een ruimte verbeteren

Er zijn specifieke ruimtes waar droog lucht noodzakelijk is. Droog lucht houdt in dat het volledig vochtvrij is. Er zijn verschillende ruimtes waar dit noodzakelijk is en er zijn verschillende manieren of lucht effectief te drogen. In dit blog neem ik je mee in de verschillende manieren om lucht effectief te drogen voor ruimtes waar het van groot belang is.

Adsorptiedrogers

Er zal altijd vocht in de lucht zitten. Je kan niet voorkomen dat er vocht zal ontstaan. Er zijn verschillende manieren om het vocht uit de lucht te verwijderen en dit kun je  voorkomen door een adsorptiedroger te gebruiken. Een adsorptiedroger is vrij makkelijk uit te leggen. Om het makkelijk en simpel uit te leggen, zorgt een adsorptiedroger ervoor dat alle vochtige lucht naar binnen wordt gezogen en het er weer droog uit zal gaan komen. Een adsorptiedroger bestaat uit een langzaam draaiende rotor dat het vocht uit de lucht zuigt. Met een adsorptiedroger heb je dus altijd droog lucht en hoef je je ook geen zorgen te maken om vocht dat in de lucht blijft hangen.

Adsorptiedrogers zijn ontzettend populair in de voedselverwerkingsindustrie. Rauw vlees mag nauwelijks tot niet in aanraking komen met vocht. Dit is de reden dat er in deze industrie altijd gebruik gemaakt wordt van een adsortiedroger. Er zijn verschillende adsorptiedrogers in de markt, maar ze hebben allemaal dezelfde functie en dat is het drogen van lucht in ruimtes waar je droog lucht wilt en moet hebben.

Er kan ook gebruik gemaakt worden van  in zitten. Actief kool zorgt ervoor dat het vocht uit het water wordt gefilterd. Dit is een erg eenvoudige manier van filteren, maar het werkt erg goed. Door middel van actief kool, zal je huis, maar ook andere ruimtes een heel stuk minder vochtig zijn. Denkt hierbij bijvoorbeeld aan ruimtes met producten die niet in aanraking met vocht kunnen komen, zoals fabrieken die medicatie of meel produceert.

Actief kool

Een ander middel dat gebruikt kan worden als droogmiddel is actief kool. Actief kool is een sterke adsorbent dat stoffen uit het lucht kan filteren. Het is dus een ideale manier om vocht uit lucht te filteren. Actief kool werkt in principe hetzelfde als adsorptiedrogers. Wanneer lucht en water door het actief kool heen gaan, hechten de stoffen in het vocht en water zich aan het actief kool. Dit resulteert in lucht dat volledig vochtvrij is. 

Net zoals adsorptiedrogers, is actief kool een ideale manier om vocht uit lucht te filteren voor ruimtes waar vochtgevoelige producten geproduceerd worden. 

Waarom een adsorptiedroger of actief kool?

Zoals al is aangegeven, worden adsorptiedrogers en actief kool gebruik in ruimtes met vochtgevoelige producten. Fabrieken waar bijvoorbeeld medicatie wordt geproduceerd, moet geproduceerd worden vanuit ruimtes waar het lucht een minimaal aan vocht bevat. Los van het feit dat deze ruimtes volledig vochtvrij moeten zijn, helpt het ook met het voorkomen van bacteriën en schimmels. Bacteriën en schimmels die groeien voort uit vocht. Als jij last hebt van ruimtes en schimmels, wil je dat het lucht volledig vochtvrij is en daar helpt een adsorptiedroger en actief kool bij. D&F Techniek is gespecialiseerd in atmosferische luchtdroging, dus als jij ook op zoek bent naar een adsorptiedroger of actief kool, raad ik D&F Techniek zeker aan!