De nieuwste trend in raambekleding

Niemand vindt het  fijn als de buren constant kunnen meekijken bij wat er zich bij jou binnen afspeelt. De oplossing: raambekleding. Raambekleding zorgt niet alleen voor privacy maar het zorgt er ook voor dat licht wordt tegengehouden. De ene raambekleding houdt meer licht binnen dan de ander. Daarnaast verschilt raambekleding in materiaal, kosten en uitstraling. De trend op dit moment zijn vouwgordijnen, jaloezieën, duo rolgordijnen en gordijnen.  

Witte vouwgordijnen 

Vouwgordijnen vind je in veel huishoudens terug. Witte vouwgordijnen worden hierbij het meest verkocht. Een vouwgordijn zegt het al: als je het gordijn oprolt en meer licht binnenlaat vouwt het gordijn zich op. Vouwgordijnen hebben weinig onderhoud nodig. Eén keer per jaar in de wasmachine is genoeg. Met vouwgordijnen kun je horizontaal bepalen hoeveel licht er wordt binnengelaten. Daarnaast hebben vouwgordijnen een moderne en luxe uitstraling. Door de vouw in de stof wordt er net wat meer uitstraling gecreëerd dan met een rolgordijn.  

Zwarte jaloezieën 

Zwarte jaloezieën zijn op dit moment helemaal de trend. Zwarte jaloezieen hebben een moderne en strakke uitstraling. Jaloezieën zijn op twee manieren te gebruiken als het gaat om lichtinval. De latjes kunnen elkaar geheel overlappen waardoor er geen licht wordt binnen gelaten of de latjes kunnen elkaar deels overlappen waardoor er een beetje licht binnenvalt. Daarnaast kan horizontaal de lichtinval worden bepaald door de jaloezieën op te trekken. Zwarte jaloezieën zie je tegenwoordig veel terug in huizen met zwart in het interieur. Jaloezieën hebben nét iets meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld vouwgordijnen. Stof blijft op de jaloezieën liggen dus dit zal af en toe met een doekje moeten worden afgedaan.  

Duo rolgordijnen 

Een duo rolgordijn, misschien heb je er wel eens van gehoord. Het is een gordijn gemaakt uit twee stoffen. Deze stoffen wisselen zich horizontaal, streepsgewijs af. De ene strook is transparant en de volgende strook is niet-transparant. De stof wordt dubbel gebruikt, waarbij de achterste laag gefixeerd wordt en de voorste laag verschoven kan worden. Hierdoor kan de lichtdoorlaatbaarheid worden bepaald. Het gordijn bestaat dus uit horizontale stroken stof, iets wat een speelse uitstraling geeft aan je woning. 

Een gewoon gordijn 

Last but not least, een 'gewoon' gordijn. Vergeleken met de voorgaande opties kan bij een gewoon gordijn de lichtinval worden bepaald op verticaal niveau. Gordijnen blijven populair. Vaak worden gordijnen óver bijvoorbeeld vouwgordijnen of rolgordijnen geplaatst. Hierdoor kan er meer verduistering worden gecreëerd. Daarnaast zorgt een gordijn ervoor dat een geheel raam wordt afgedekt. Gordijnen blijven een romantische uitstraling hebben. Wist jij dat het witte gordijn al eeuwenlang de favoriet is?