De types motorverzekeringen

Een motorverzekering afsluiten, het hoort er nu eenmaal bij indien je een motor hebt aangeschaft. Een motorverzekering is namelijk verplicht. Je moet ten minste WA verzekerd zijn, maar een stapje hoger mag natuurlijk altijd. Wil je helemaal veilig zitten? Sluit dan een allrisk verzekering af. Er zijn drie gangbare soorten als het aankomt op een motorverzekering. Welke drie dit zijn en de kenmerken ervan? Dat is wat besproken zal worden in dit artikel. Ben jij benieuwd welke verzekeringen er zijn en welke van de drie je het beste af kunt sluiten? Handig om er eens rustig voor te zitten en deze tekst tot je te nemen.

De eerste soort motorverzekering

Een motorverzekering afsluiten is dus verplicht. Zoals al in de inleiding vermeld, je moet minimaal een WA verzekering hebben. Wat houdt dat in? WA verzekerd. Het betekent niets meer en niets minder dan dat je verzekerd bent voor de schade aan een ander voertuig. Gebeurt er een ongeluk en is het jouw schuld? Dan zal je WA verzekering de eventuele kosten dekken van de schade aan het voertuig van de ander. Je eigen schade zul je toch echt zelf moeten betalen. Dit wordt niet voor jou gedaan aangezien jij in dit geval schade hebt gereden. Het gaat hier echt om een basisverzekering voor in dit geval je motor.

Een WA+ motorverzekering

De WA+ verzekering, dit is weer net wat anders dan de normale WA verzekering. Het staat voor “wettelijke aansprakelijkheid met beperkte casco”. Hierbij wordt nog meer vergoed dan in de vorige situatie. Sommige schade aan je eigen voertuig zal nu namelijk ook vergoed worden. Ruitschade bijvoorbeeld, een aanrijding met wild of diefstal. Let wel op: ook hier geldt dat schade veroorzaakt door jezelf niet zal worden vergoed! Daarvoor is het nodig een allrisk verzekering te hebben. Daarover meer in de volgende alinea.

Wat je kan met de allriskverzekering

Echt alles zal worden vergoed bij het aanschaffen van een allriskverzekering. De schade aan anderen logischerwijs, diefstal en een aanrijding met wild. Hierbij zal ook de schade aan je eigen voertuig worden vergoed op het moment dat het je eigen schuld is. Het is dus een all-inclusive verzekering waarbij je van alle gemakken bent voorzien. Wil je echt altijd alles vergoed krijgen? Dan is de allriskverzekering zeker iets voor jou. Kies vooral verstandig bij de motorverzekering afsluiten en kijk naar hetgeen jij nodig denkt te hebben. Of dat nu de allriskverzekering is of niet.

Bij deze een stuk tekst over de drie vormen van verzekeren. Je weet wat een WA verzekering is en dat dit level minimaal verplicht is voor je voertuig. Verder ben je erachter gekomen dat er iets is als WA+ waarbij je net wat meer vergoed zal krijgen. Tot slot heb je kunnen lezen over de allriskverzekering. Bij dit type verzekering zul je echt alles vergoed krijgen. Ook schade aan je eigen voertuig op het moment dat het jouw fout is. Welke verzekering je nu moet afsluiten? Die keus ligt volledig bij jezelf. Kijk wat je nodig denkt te hebben en ga daar voor.