Door lekker te bewegen werken aan je lijf

Heb jij je goede voornemens voor het komende jaar al op een lijstje gezet? En gaat het er nu echt van komen? Dan is het slim om je daar nu alvast op voor te bereiden. Maak nu alvast een afspraak met een personal trainer om alvast een stok achter de deur te hebben. Je kunt misschien zelfs dit jaar de intake nog doen en dan direct in het nieuwe jaar beginnen met personal training.

Waarom kiezen voor een personal trainer?

Alleen al omdat jij het waard bent kun je kiezen voor een personal trainer. Je krijgt dan één op één begeleiding en adviezen over voeding en beweging. Zo kun je echt werken aan jezelf zonder gestoord te worden door andere deelnemers. Je personal trainer, bijvoorbeeld personal trainer Ede, kan alle aandacht op jou vestigen en er zo voor zorgen dat je veilig kunt trainen en er het beste resultaat uit kunt halen.

Veilig trainen is belangrijk

Is het al flink wat jaren geleden dat je serieus getraind hebt en wil je graag weer beginnen? Dan is de verleiding groot om direct je oude niveau weer te willen behalen. Maar dat kan er juist voor zorgen dat je blessures oploopt. Je zult, om veilig te trainen, eerst weer (bijna) helemaal terug naar het begin moeten. Van daaruit kun je dan, onder begeleiding, weer gaan opbouwen tot je oude niveau en misschien wel daar voorbij.

Train voorzichtig en met beleid, maar daag jezelf wel voldoende uit. Het is lastig om dat evenwicht te vinden. Daar kun je dus wel een personal trainer bij gebruiken.

Van trainen word je blij

Toegegeven, in eerste instantie zal je vooral flink spierpijn hebben en zul je met enige regelmaat opzien tegen het trainen. Weer op de fiets naar de sportschool, weer dat (eigenlijk te strakke) pakje aan, weer zweten en een rood hoofd, nee, in eerste instantie is dat sporten heus niet zo leuk. Maar heb je eenmaal de smaak te pakken, boek je resultaten en merk je dat je steeds beter wordt in de oefeningen? Dan merk je dat je ook thuis gaat trainen op de dagen dat je niet naar de sportschool gaat. Je maakt dan endorfine aan, het gelukshormoon. Je lijf wordt strakker, je krijgt een betere conditie en je zult zelfs merken dat het trainen goed is voor je huid, je haar en je nagels. Ja, van trainen word je blij!