Duurzaam glas voor iedere keuken

Waarbij hout voornamelijk past bij een landelijke sfeer, zie je steeds vaker glas in een moderne strakke keuken verschijnen. Een glazen keuken, of onderdelen van glas is de afgelopen jaren een opkomende trend geworden en brengt niet alleen een duurzaam tintje aan, maar ook een luxueuze uitstraling. In deze blog ga ik meer vertellen over verschillende manieren om glas terug te laten komen in je keuken en misschien word je zelfs geïnspireerd voor je volgende kook walhalla. 

Glazen Werkblad

Wanneer je aan een keukenblad denkt, denk je misschien niet meteen aan een glazen variant, toch is glas hier wel heel geschikt voor. Glas heeft vaak een glad oppervlak, dus het is goed schoon te maken en daardoor ook heel hygiënisch. Er is daarnaast veel mogelijk op het gebied van kleuren en patronen. Voor iedere keuken wel een passend glazen werkblad. 

Glazen achterwand

Een glasplaat boven het aanrecht geeft een luxueus uiterlijk aan je keuken en zorgt ervoor dat de muur goed schoon te houden is. Er is, net zoals bij het werkblad, van alles mogelijk op het gebied van kleur en patronen. Niet zo’n fan van een gehele glazen achterwand? Een glasplaat achter je kookplaat kan handig zijn tegen spetters en vieze vlekken op de muur. 

Glazen afzuigkap 

Iets waar je niet meteen aan denkt bij de mogelijkheden van een keuken, is een glazen afzuigkap. Vaak hebben deze ontwerpen een futuristisch en ultramodern uiterlijk, wat de gehele keuken weer een bepaalde sfeer geeft. Een glazen afzuigkap is minder zichtbaar door het doorzichtige ontwerp, dan bijvoorbeeld een kap van rvs. Zoals hierboven al meermaals genoemd, is ook de afzuigkap van glas in meerdere kleuren te verkrijgen.  

Open planken

Voor een ruimtelijke keuken kun je kiezen voor glazen planken in plaats boven het werkblad. Hier kun je genoeg spullen op kwijt maar je behoudt wel een open en licht gevoel, handig voor keukens in een kleinere ruimte. 

Glazen deuren

Toch niet zo’n fan van open planken? Dan kun je altijd nog gaan voor kastjes met een glazen deur erin. Zo kun je nog steeds pronken met je prachtige serviesgoed, maar behoud je wel het gevoel van genoeg opbergruimte. Het is tevens een optie om een aantal deurtjes met glazen front te nemen en een aantal deurtjes met dicht front. Zo creëer je een speels effect in je keuken en kan je daarnaast alle ‘rommelige’ verpakkingen wegstoppen achter een gesloten deur. 

Glas kun je voor veel verschillende doeleinde gebruiken in de keuken. Het is een hygiënisch, duurzaam en modern materiaal wat prachtig past bij vele soorten keukens.