Een aantal voorbeelden van situaties waarin je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding

Het is erg vervelend om letselschade op te lopen. Dat is iets wat als een paal boven water staat. Daarom is het zaak om eens goed na te denken over wat je kunt doen wanneer je een situatie hebt meegemaakt waarin je letselschade hebt opgelopen. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende situaties waarin je mogelijk recht hebt op een schadevergoeding. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor zaken waarin je letselschade hebt opgelopen, maar in deze tekst beperken we ons hier wel even tot. Dat komt doordat er alleen al in het geval van letselschade ontzettend veel verschillende situaties zijn waarin je mogelijk recht hebt op een schadevergoeding. 

 

Er zijn ieder jaar veel mensen die door toedoen van een ongeval of een ander incident letselschade oplopen. Dit is natuurlijk erg vervelend en de eerste stap die je moet nemen is het inschakelen van iemand met medische kennis. Vaak wordt de ambulance gebeld wanneer iemand ernstige letselschade heeft opgelopen, maar er zijn ook situaties waarin dit achterwege wordt gelaten. Als dit allemaal achter de rug is, is het tijd om te kijken of het voor jou mogelijk is om een schadevergoeding te claimen door toedoen van de letselschade. 

Een bedrijfsongeval

Op de werkvloer kunnen allerlei verschillende soorten ongevallen voorkomen. Daarom is de kans natuurlijk ook aanwezig dat je na het oplopen van letselschade door een ongeval op de werkvloer recht hebt op een schadevergoeding. Deze schadevergoeding zal dan moeten worden betaald door het bedrijf waarvoor je werkt. Echter, het is niet zo dat je na het oplopen van letselschade door een bedrijfsongeval direct een letselschade advocaat Tilburg moet inschakelen en moet gaan jagen op een schadevergoeding. De werkgever hoeft meestal niet te betalen, behalve wanneer het aantoonbaar is dat de werkgever beter voor de veiligheid van zijn of haar medewerkers had kunnen en moeten zorgen. 

Een verkeersongeval

Het komt ook wel eens voor dat mensen recht hebben op een schadevergoeding doordat zij het slachtoffer zijn geweest van een verkeersongeval. Dat komt dan meestal doordat de andere partij zich niet aan de verkeersregels heeft gehouden of op een andere manier onverantwoord gedrag heeft vertoond. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan iemand die rijdt onder invloed van drank of drugs. Als jij letsel hebt opgelopen door iemand die duidelijk schuldig was aan het ongeval, is het slim om op zoek te gaan naar een letselschade advocaat in Nijmegen die je kan helpen bij het claimen van een schadevergoeding.