Een bijzonder dinertje organiseren: zo doe je dat!

Ben je binnenkort jarig en wil je je vrienden graag uitnodigen om te komen eten? Wil je graag een romantisch dinertje organiseren voor jou en je lief? Of ben je nu al bezig met de voorbereidingen van het kerstdiner? Zelf een diner organiseren is heel erg leuk om te doen, maar het is ook altijd veel werk. In dit blog geef ik een paar tips over hoe je zelf makkelijk een bijzonder en sfeervol diner kunt organiseren.  

Veel lichtjes

Als er iets is wat veel sfeer geeft, is het wel mooie verlichting. Koop daarom een lang lichtdraad, lampionnetjes met warm licht en/of heel veel kaarsen, zodat je de woonkamer helemaal kunt versieren met mooie sfeerverlichting. Zorg ervoor dat het warm licht is en dat het niet te fel is. Daarnaast is het handig om genoeg kaarsen op tafel te hebben staan, zodat je elkaar en het lekkere eten kunt zien.

Tafelkleed & servetten

Een mooi tafelkleed kan ook super sfeervol zijn en je laat er duidelijk mee zien dat je je best hebt gedaan om de kamer sfeervol aan te kleden. Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig een Tafelkleed op maat laten maken, zodat het precies bij de tafel past. Kies voor een mooie, opvallende kleur die goed bij jouw huiskamer past en bij de dinersfeer, zoals diep rood, donkergroen of okergeel. Zorg er daarnaast voor dat je servetten hebt waarvan de kleur bij de setting past.

Servies

Kies je favoriete servies voor het diner. Dek de tafel met borden, bestek, mooie wijnglazen en een kan voor water. Wanneer de gasten zien dat je alles al hebt klaargezet voordat zij er waren, merken ze dat je er al mee bezig bent geweest.

Muziek

Nog een heel belangrijk punt op het lijstje: goede muziek. Zorg dat je van tevoren een fijne playlist maakt met achtergrond muziek. Kies hierbij bij voorkeur niet voor harde, schreeuwerige muziek, maar juist rustige en relaxte muziek. Hierdoor zullen de gasten zich meteen op hun gemak voelen. Muziek is heel erg bepalend voor de sfeer en zelfs de gespreksonderwerpen die op tafel komen. Ben je niet zo goed in het maken van een playlist of ben je bang dat de gasten jouw playlist niet leuk zullen vinden? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een al bestaande lijst aan te zetten. Er zijn online heel veel verschillende lijsten te vinden die gebaseerd zijn op gevoel en stemming. Kies bijvoorbeeld voor een lijst met een titel zoals: Diner List, Easy Sunday of Chill Mode.