Een gezellige werksfeer behouden in jouw bedrijf

Vergaderlocatie Utrecht

Als werkgever kan het soms best lastig zijn om iedereen echt helemaal tevreden te houden. Elk persoon zit anders in elkaar en zo heeft ook elk persoon andere voorkeuren. De een vind het fijn om met veel daglicht te werken, en de ander heeft het het liefst wat donkerder. Het is van belang om bij elk persoon te weten hoe hij of zij in elkaar zit en op die manier erachter te komen wat voor hem of haar het best werkt. Als je nou een bedrijf hebt die heel groot is dan is het natuurlijk lastig om iedereen hun voorkeur te weten. Deel het dan bijvoorbeeld op in verschillende afdelingen en pijl het per afdeling.

Communicatie

Binnen elk bedrijf is communicatie erg belangrijk. Zonder goed te communiceren kom je niet erg ver met je bedrijf. Het is natuurlijk belangrijk om werk gerelateerde problemen te bespreken maar om een goede werksfeer te behouden moet je ook af en toe naar het privéleven vragen. Voor collega’s onderling is het gezellig om tijdens de pauzes of op wat minder drukke tijdstippen even gezellig te kletsen. Zo bouw je een band op met je collega’s en leer je elkaar vertrouwen. Een keer in de zoveel tijd is het ook handig om even rond de tafel te gaan zitten met z’n allen. Als je in jouw bedrijf te weinig ruimte hebt voor een grote vergadering dan kan je makkelijk een ruimte huren. Een vergaderlocatie in Utrecht kan bijvoorbeeld een optie zijn. Hier hebben ze strakke ruimtelijke zalen maar ook wat knussere en gezelligere zalen.

De aankleding van jouw bedrijf

De aankleding van jouw bedrijf kan ook veel invloed hebben of de productiviteit van jouw werknemers en op de sfeer. Er is bewezen dat als je veel ramen in je gebouw hebt (en dus ook veel dag licht) je sneller en beter werkt. Ook af en toe een raam openzetten doet wonderen voor je concentratievermogen. Frisse lucht is erg belangrijk. Ga daarom in je pauze ook altijd even een frisse neus halen buiten. Zo krijg je op een lange werkdag ook nog een beetje frisse lucht binnen. Als baas van een bedrijf is het ook een leuk idee om een soort relax hoekje te maken. Dit is een ruimte waar mensen in hun pauze kunnen zitten of na werktijd. Zet hier een paar leuke zitzakken neer en wat leuke kussentjes op de banken. Zorg voor een goed gevulde koelkast en ook wat lekkere hapjes bijvoorbeeld. Zo krijg je niet zo’n strenge sfeer die je meestal op de werkvloer hebt maar kan het ook gewoon gezellig zijn.