Een mens is aan slijtage onderhevig

Bij slijtage denk je, waarschijnlijk, niet direct aan je eigen lijf. Maar wist je dat je na verloop van jaren klachten kunt krijgen doordat je lijf aan het slijten is, of in ieder geval onderdelen ervan? Dit kan komen door je werk, je bent altijd stratenmaker geweest en nu zijn je rug en je knieën versleten of gewoon doordat je ouder wordt. Het kraakbeen in je knieën is echt aan slijtage onderhevig. Dat is bij de een erger dan bij de ander en bij mensen met een fors overgewicht erger dan bij iemand die een “normaal” gewicht heeft. Het kan de beste overkomen. En dan wordt bewegen wel erg moeilijk. Je gebruikt je knieën de hele dag, of je nu loopt, gaat zitten of gaat staan of even op de fiets wilt stappen voor wat boodschappen. Als iedere beweging je pijn doet, dan wordt bewegen ook steeds minder aantrekkelijk en dat terwijl je wel gewoon je beweging nodig hebt. Wat je dan kunt doen? Je zou eens kunnen informeren naar de nieuwste techniek knieprothese.

Een knieprothese krijg je niet zomaar

De operatie om een kunstknie of knieprothese te plaatsen duurt maar ongeveer een uur. Maar het is wel een behoorlijk heftige operatie. Je zult er echt de tijd voor moeten nemen om te revalideren en de knie weer op de juiste manier te gaan gebruiken. Je kunt je dan ook niet zomaar even melden met de mededeling dat je even een kunstknie komt halen. Het is nodig om een goede intake te doen en onderzoeken te ondergaan om te bepalen waar het probleem precies zit. Is het nodig om de hele knie te vervangen of is het voldoende om voor een halve nieuwe knie te gaan? De artsen van Orthoparc kunnen je daarin goed adviseren en zorgen er op die manier voor dat jij het best mogelijke resultaat behaalt: weer pijnvrij kunnen bewegen.

Hoe zit dat met de verzekering?

Orthoparc is een privékliniek en je zou denken dat dat vooral erg duur is. Een operatie knie bij Orthoparc valt echter gewoon onder de verzekerde zorg. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent zul je wel aanspraak moeten maken op je eigen risico of op een vrijwillig verhoogd eigen risico.

De fysiotherapeutische behandelingen tijdens de revalidatie na de operatie vallen deels onder de gewone zorgverzekering en deels onder de aanvullende zorgverzekering. Heb je volgend jaar een nieuwe knie nodig? Dan is dit hét moment om je zorgverzekering aan te passen!