Een motorverzekering in de winter stopzetten, kan dat?

De meeste motorliefhebbers maken voornamelijk gebruik van de motor tijdens de warmere dagen. In de winter wordt de motor in de schuur gezet en daar blijft hij vervolgens staan totdat het weer warmer wordt. Als je de motor niet gebruikt is het erg vervelend als je wel moet betalen voor de motorverzekering. Gelukkig hoeft dit niet meer en kun je gebruik maken van een winterstop.

 

Een motorverzekering met winterstop

Als je in de winter geen gebruik maakt van je motor, kun je kiezen voor een motorverzekering met winterstop. Bij die variant krijg je een extra korting op te premie. Hetgeen wat daar tegenover staat is dat je in die periode geen dekking krijgt van je verzekering. Wel blijf je verzekerd tegen diefstal en is de WA nog steeds van toepassing. 

 

In welke periode geldt de winterstop precies?

De winterstop geldt van 15 december tot 1 maart. Wanneer je gebruik maakt van die optie, dan krijg je een korting op de volledige jaarpremie. 

 

Hoe kun je nog meer geld besparen op je motorverzekering

Een motorverzekering is ten opzichte van een autoverzekering een stuk goedkoper. Toch is het begrijpelijk dat je hier het liefst zo min mogelijk geld aan kwijt bent. Om geld te besparen op je motorverzekering kun je verschillende stappen ondernemen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Het is hierbij overigens wel van belang dat je niet alleen kijkt naar de kosten. Zo kan een verschil in kosten met verschillende zaken te maken hebben. 

Je eigen risico

Bij het afsluiten van een motorverzekering kun je aangeven hoeveel eigen risico je wilt. Hoe lager je dit bedrag maakt, hoe hoger de premie. Als je verschillende motorverzekeringen met elkaar vergelijkt en op zoek bent naar een goedkope motorverzekering, dan is het belangrijk dat je het eigen risico vaststelt op hetzelfde bedrag. 

De service

Een ander punt waar een sterk verschil merkbaar is bij verzekeraars is de hoeveelheid service die je krijgt. Zo krijg je bij de ene verzerkaar aanzeinlijk meer service dan bij de ander en heeft ook dat invloed op de premie. Toch is het erg prettig als je op de juiste manier geholpen wordt. Kijk daarom ook naar wat anderen over de verschillende verzekeraars zeggen en voorkom dat je door een kleine besparing in zee gaat met de verkeerde partij.

Een motorverzekering afsluiten

Als je een motorverzekering wilt afsluiten zijn er dus erg veel zaken van belang. Zo dien je te kijken naar of een winterstop motor mogelijk is en kun je verschillende verzekeraars daarna met elkaar vergelijken. Mocht je er zelf niet uitkomen om de juiste verzekering te kiezen, dan kun je hier ook iemand voor inschakelen die wel verstand heeft van motoren.