Een thuiswerkplek inrichten, hier moet je aan denken!

Als gevolg van de coronacrisis zijn er steeds meer bedrijven die hun personeel vanuit huis laten werken. Dat komt doordat je in je eigen huis natuurlijk niemand anders kunt besmetten met het coronavirus. Bovendien zijn de werkzaamheden van veel bedrijven gemakkelijk vanuit huis uit te voeren waardoor dit een ideale oplossing is. Als jij een thuiswerkplek gaat inrichten, is het van belang om rekening te houden met een aantal zaken. 

Het geluid wat je maakt

Veel mensen die vanuit hun eigen huis aan het werk zijn moeten regelmatig een digitale vergadering houden over wat de stand van zaken op dit moment is. Als je zo’n vergadering hebt, zal dit waarschijnlijk via Teams of een soortgelijk programma worden gedaan. Dit is namelijk verreweg de meest handige manier om ervoor te zorgen dat je elkaar toch op de hoogte kunt houden van hoe alles er voor staat. Wel is het hierdoor handig als je thuiswerkplek niet naast de slaapkamer van een ander lid van je gezin zit. Dat komt doordat je tijdens het vergaderen meer geluid maakt dan je zelf in de gaten hebt en het voor anderen niet fijn is om hier wakker van te worden. Daarom is het slim om een plek te kiezen die zo ver mogelijk van andermans slaapkamer verwijderd is. 

Een goede printer

Als je normaal gesproken op kantoor werkt, ben je gewend aan het hebben van een goede printer. Daarom is dit misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je jouw thuiswerkplek aan het inrichten bent. Toch is het voor veel mensen aan te raden om een printer in hun woning te plaatsen wanneer zij voor langere tijd thuis moeten werken. Wanneer je twijfelt of dit voor jou nodig is, kun je je afvragen hoe vaak je normaal gesproken een printer gebruikt op je werk. Als je dan tot de conclusie komt dat een printer op je thuiswerkplek geen overbodige luxe is, is het wel van belang dat je naast de printer ook inktpatronen aanschaft. Zorg er dan wel voor dat je inktpatronen van het juiste merk aanschaft. Je hebt immers niets aan inktcartridges Canon wanneer je een printer van HP hebt. 

Werk in de goede houding

Veel mensen krijgen last van hun rug of van andere lichamelijke klachten wanneer zij lang op dezelfde stoel aan het werk zijn. Daarom is het voor iedereen die zijn of haar eigen thuiswerkplek aan het inrichten is aan te raden om een bureaustoel en een bureau te kopen die je ondersteunen om in een ergonomische houding te zitten. Op deze manier voorkom je het grootste deel van de klachten die veroorzaakt worden door lang zittend werken.