Ga groen: voordelen van zonnepanelen voor je bedrijf

energie zakelijk

Heb je een eigen onderneming dan is het anno 2019 heel gebruikelijk dat duurzaamheid hoog op je zakelijke agenda staat. Er zijn allerlei stappen die je kunt ondernemen om je bedrijf groen(er) te laten worden. Het belangrijkste hierbij is om te weten dat je zelf die stappen moet ondernemen. De Nederlandse overheid komt je bij enkele duurzame toepassingen binnen je bedrijf tegemoet, waardoor investeren in een groene zaak (financieel gezien) interessanter kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het laten installeren van zakelijke zonnepanelen voor groene energie zakelijk; dé ideale manier om duurzaam te kunnen ondernemen én je kunt van de overheid subsidies krijgen om voordeliger uit te zijn. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van zakelijke zonnepanelen.

Groene onderneming is beter voor de wereld

Investeer je in zonnepanelen binnen je bedrijf dan investeer je direct in een betere wereld. Met zakelijke zonnepanelen wek je namelijk duurzame energie op, energie die uit natuurlijke bronnen wordt gehaald. De meeste mensen zijn tegenwoordig nog verbruiker van grijze energie. Grijze energie wordt samengesteld uit fossiele brandstoffen, die uiteindelijk op kunnen gaan. Dit in tegenstelling tot groene energie; deze energie wordt uit natuurlijke bronnen gehaald (zoals uit de zon en de wind) die nooit op kunnen. Bij het verkrijgen van groene energie komt er daarnaast veel minder CO2 vrij: nauwelijks tot niet. Kortom: groene energie is écht een stuk beter voor het behoud van de wereld dan grijze energie.

Zonnepanelen zorgen voor gratis energie

Ook mooi meegenomen is het feit dat je met zakelijke zonnepanelen je eigen energie opwekt en daardoor kunt profiteren van ‘gratis’ energie. Je haalt je zakelijke energie immers uit de zonnestralen of uit de wind, stuk voor stuk natuurlijke elementen waarvoor je niet hoeft te betalen. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat het investeren in zonnepanelen wel het één en ander kost. Je betaalt zonnepanelen per stuk, daarom is het handig om met een expert vooraf te bekijken hoeveel zonnepanelen je voor je bedrijf nodig denkt te hebben. Na enkele jaren heb je de investering in de zonnepanelen er al uit, omdat je zoveel minder kosten hebt. Je moet nog wel vaste leveringskosten betalen, maar je zult zien dat je energierekening veel lager is dan zonder zonnepanelen. 

Steun vanuit de overheid voor zakelijke zonnepanelen

Tot slot is een van de grootste voordelen van het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen dat je kunt rekenen op financiële steun vanuit de Nederlandse overheid. Veel ondernemers vinden de prijs voor zonnepanelen te hoog. Hoewel deze prijs met het jaar lijkt te zakken, is het nog steeds een flinke investering. Omdat de overheid bedrijven stimuleert om duurzamer te ondernemen, is er een subsidie beschikbaar gesteld die je kunt aanvragen. De zogeheten SDE+ subsidie zorgt ervoor dat je uiteindelijk dezelfde kosten hebt die je zou hebben bij goedkopere grijze energie. Dat is voor veel ondernemers net het duwtje in de rug wat ze nodig hebben voor het aanschaffen van zonnepanelen. Op Minder.nl lees je meer over zakelijke zonnepanelen en deze subsidie.