Ga voor producten met duurzame palmolie voor een betere planeet

Palmolie vind je tegenwoordig in veel verschillende soorten producten. Doordat palmolie in veel producten gebruikt wordt is het gevolg hiervan dat de vraag alleen maar blijft toenemen. Om ervoor te zorgen dat deze grote vraag aan palmolie niet zal leiden tot een tekort aan bomen, is het belangrijk om te kiezen voor duurzame palmolie. Op deze manier zal er geen ontbossing kunnen ontstaan doordat wij graag palmolie in onze producten gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten producten waar je palmolie in kan vinden. Denk hierbij aan voedsel zoals koekjes, chips, sausjes en pindakaas. Ook wordt palmolie gebruikt voor het produceren van biodiesel. Voor veel producten is palmolie dus noodzakelijk. Daarom is het nog steeds belangrijk dat er genoeg palmolie beschikbaar is. Daarnaast is het echter wel goed om ervoor te zorgen dat deze palmolie op de juiste manier geproduceerd wordt. 

Duurzame palmolie

Duurzame palmolie moet dan ook zeker verkozen worden over de andere varianten van palmolie. Bij palmolie kan je het misschien echter wat lastiger vinden om te zien in welke producten er nou wel en niet gebruik gemaakt worden van de duurzame varianten. Daarom is het aan te raden om hier genoeg over te lezen. Zo werk je namelijk niet mee aan de ontbossing door het gebruik van de verkeerde soorten palmolie. De duurzame palmolie zorgt er namelijk voor dat ontbossing tegen gegaan wordt. Uiteraard weet de industrie uiteindelijk dat er bomen nodig zijn voor de palmolie. Het is echter wel degelijk mogelijk om de palmolie op een goede manier te winnen. Wanneer je bijvoorbeeld nieuwe bomen laat planten voor iedere boom die je omkapt voor palmolie, zorg je er toch nog voor dat ontbossing niet kan gebeuren. Hierdoor neem je dus iets uit de natuur, maar geef je er ook meteen genoeg voor terug. 

Verschillende producten  

Er zijn dus diverse soorten producten die gebruik maken van palmolie. Daarom is het aan te raden om goed te kijken welke van deze palm oil products nou daadwerkelijk gebruik maken van de duurzame varianten van palmolie. Er zijn helaas ook verschillende producten die aangeven dat er geen gebruik wordt gemaakt van palmolie. Uiteraard is dat prettig, maar wanneer een product überhaupt geen palmolie nodig heeft om geproduceerd te worden, worden deze labels meer gebruikt op het gebied van marketing. Dat is jammer, doordat hierdoor een verkeerde indruk gewekt wordt. Zolang er gewoon gebruik gemaakt wordt van de duurzame varianten van palmolie, is er niets aan de hand. Zo kan men alsnog gewoon genieten van koekjes en chips, doordat ontbossing geen probleem zal worden.