Geld lenen? Doe het op deze snelle, goedkope en makkelijke manier

De nieuwe trend binnen het geld lenen is P2P lenen. Dit is geld lenen zonder de tussenkomst van een bank of kredietverstrekker. Het krijgt ook wel de naam crowdfunding voor particulieren. Je haalt met dit lenen op een voordelige manier geld binnen. In dit artikel word je op de hoogte gebracht van deze nieuwe ontwikkeling.

Wat houdt P2P lenen in?

Peer to peer lenen is geld lenen van een individu of een bepaalde groep mensen. Dat gebeurt voornamelijk via een platform genaamd Peer to Peer Lending. Op deze manier weet je zeker dat je geen geld leent van een onbekend persoon die je niet kent. De investeerders die geld investeren in dit platform doen dat om geld te verdienen met de leningen. Dus de investeerder legt een bepaald bedrag in en op deze manier verdient hij geld met de aflossingen en rente die worden betaald door de mensen die lenen. Je krijgt op deze manier een vast rendement met een zo laag mogelijk risico. Platformen zoals Lender en Spender kijken zorgvuldig naar de kredietwaardigheid van de geldlener, zodat het vrij zeker is dat het bedrag ook daadwerkelijk wordt terugbetaald.

Kan je gelden lenen via deze platforms zonder BKR toetsing?

Om geld te lenen wordt er in principe altijd gekeken in het BKR register. In dit register staat of de desbetreffende persoon nog leningen heeft lopen of eerder met problemen te maken heeft gehad omtrent terugbetalingen van leningen. Betalingsachterstanden staan dan ook een aantal jaren in het BKR register. Ook P2P platforms kijken naar dit register en bepalen zodoende of je kredietwaardig bent. Ze maken een inschatting of je wel echt het geleende bedrag netjes kan terugbetalen. Veel Nederlanders staan in dit register en met P2P lenen zal je bijna altijd te maken krijgen met BKR. Voor P2P platforms is het dus ontzettend belangrijk dat ze met leningen verstrekken geen verlies lijden. De controle is daardoor net zo streng, en soms nog zelfs strenger, dan bij banken.

Wat moet je doen om zo'n P2P lening aan te vragen?

Het is in principe heel makkelijk om een lening aan te vragen. Je gaat daar de site van een platform, zoals Lender of Spender en doet de aanvraag voor een lening. Hier vul je je persoonlijke gegevens in en het bedrag wat je wilt lenen. Zodra het platform alle gegevens binnen heeft doen ze je een offerte. Zodra je de offerte accepteert staat het geld al binnen korte tijd op je rekening. Een van de grote voordelen van deze manier van geld lenen is dat het allemaal online gebeurt. Zo zijn alle zaken extra snel geregeld.