Gezond en fit blijven op basis van voeding

Ben je van plan het sporten weer op te pakken, of ben je al enige tijd aan het sporten maar zijn de resultaten nog niet denderend? Dan is het goed om te kijken naar je voedingspatroon. Voeding is een van de grootste factoren naast bewegen zelf, om fit te worden en te blijven. Goede voeding zorgt voor een goede basis in je lichaam. Met gezond en gevarieerd eten + drinken zal je merken dat je snel meer energie krijgt en lekkerder in je vel zit. Afhankelijk van wat voor sport je doet zal je ook merken dat je een stuk sterker kan worden met de juiste voeding. In deze blog nemen we je mee over hoe jij voeding kan toepassen in jouw levensstijl om dit te worden/blijven.

Varieer en wissel soorten

Waarschijnlijk eet je relatief veel van hetzelfde. Op een gegeven moment weet je wat je lekker vindt en zal je dit ook sneller weer opnieuw halen uit de supermarkt. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij broodbeleg of een salade. Wij raden altijd aan om af en toe is verder te kijken dan wat je nu eet. Ga bijvoorbeeld voor geitenkaas in plaats van kaas van koemelk. Geitenkaas is makkelijker verteerbaar en daardoor wat gezonder. Geitenkaas kopen doe je gemakkelijk online.

Verplicht jezelf niet alleen tot super gezond eten

Het is helemaal niet erg om af en toe wat lekkers te nemen. Zeker niet wanneer je voornamelijk gevarieerd en gezond eet. Denk dus niet dat je helemaal geen lekkere dingen meer mag hebben. Een borrelplankje kan je daarom prima hebben. Wel kan ‘iets lekkers nemen’ zorgen dat je het vaker gaat doen. Daarom is het goed om afspraken met jezelf te maken. Bestel bijvoorbeeld weer iets lekker als het andere lekkere een tijdje op is. Je kan bijvoorbeeld oude kaas kopen online in plaats van in de supermarkt, waardoor je niet in de verleiding komt om andere lekkere dingen erbij te kopen.

Combineer het aantal calorieën tegenover actieve beweging

Wanneer je veel sport heb je meer calorieën nodig, deze verbrand je tijdens het sporten. Wanneer je meer sport, verbrand je meer calorieën en dat zorgt er dus voor dat je meer calorieën binnen moet krijgen. Sport je niet veel dan is het slim om minder calorieën te nemen. De hoeveelheid calorieën dat je nodig hebt verschild per persoon. Online kan je dit gemakkelijk op basis van je gewicht en lengte berekenen. Wil je aankomen om zwaarder te kunnen sporten (fitness) dan moet je meer calorieën nemen dan je calorieënbehoefte. Wil je afvallen neem dan minder dan je behoefte.