Een gezonde leefstijl ziet er voor iedereen anders uit

Als er iets is wat ik heb geleerd in mijn jaren als student aan het CIOS, dan is het wel dat verantwoord afvallen en een gezonde leefstijl er voor iedereen anders uit zien. Er komt ook het een en ander bij kijken om een leefstijl op maat te creëren. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Sterker nog: het proces van vinden wat het beste bij iemand past om het behalen van de doelstellingen zo natuurlijk als mogelijk te laten verlopen is een mooi traject om bij betrokken te zijn.

In dit blogartikel wil ik graag wat meer toelichten over de verschillende manieren waarop jij zelf aan de slag kunt gaan met het vinden van jouw meest ideale leefwijze. Ben je nieuwsgierig geworden naar meer? Lees dan snel verder!

Op een gezonde manier gewicht verliezen begint bij

Jezelf. Het is belangrijk dat jij achter de keuzes staat die je zelf maakt. Jij kent jezelf het beste en weet ook wat wel en wat niet goed is voor jezelf. Maar houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk graag binnen jouw eigen comfort zone blijft. Het maken van deze reis staat in het teken van je grenzen verleggen en veranderen. Probeer daarom ook eens wat nieuws.

Dit kan zijn door middel van het aanpassen van jouw gemiddelde voedingspatroon. Probeer eens wat andere ingrediënten te verwerken in jouw voeding. Op weightwatchers.com/nl/ vind je doorgaans ontzettend leuke en lekkere recepten die ook nog eens makkelijk in elkaar te zetten zijn.

Een gezond dieet bestaat uit gevarieerde voeding. Het is prima om eens in de zo veel tijd eens een gerecht te eten wat niet helemaal binnen jouw gezonde dieet past. Maar dit is juist wat het ook leuk houdt, toch? Door soms iets te eten wat niet volledig in jouw dieet past blijf je juist gemotiveerd om door te gaan. Probeer het zelf eens en begin met koken!

Andere belangrijke factoren die meespelen

Behalve jouw voeding is een andere factor die meespeelt bij gezond en verantwoord afvallen: beweging. Nu we tegenwoordig steeds meer vanuit huis werken kan het minder aantrekkelijk lijken om naar buiten te gaan en blijven we eerder lekker binnen. Echter is gebleken dat juist op deze momenten, wanneer je lekkerder binnen lijkt te zitten, je beter naar buiten kunt gaan.

De beweging die je maakt hoeft niet veel te zijn. Onthoud goed dat iedereen een ander ritme heeft. Wat jij doet, is volledig afhankelijk van het type persoon dat jij bent. Al maak je een korte wandeling tijdens de lunch; het is een begin. Dus ga nu naar buiten en ervaar hoe lekker het kan zijn!