Goed voorbereid op pad, thuis en op het werk!

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat wordt vaak gezegd. Voorbereiding op ongevallen en calamiteiten is cruciaal als je bijvoorbeeld op het werk een grote groep mensen hebt werken dag in, dag uit. Veel werkgevers zorgen voor EHBO kits die tot de beschikking staan van werknemers en als het goed is zijn er ook BHV’ers in de buurt die weten hoe ze moeten handelen tijdens calamiteiten. Het is ook daadwerkelijk verplicht dat alle werkgevers in Nederland voorbereid moeten zijn op calamiteiten. Maar hoe kun je je het beste voorbereiden op calamiteiten?

Hoe kun je je voorbereiden?

De voorbereiding hangt per situatie af. Als je bijvoorbeeld vaak met de auto op pad gaat is het altijd goed om de auto in te laden met de essentials. Bijvoorbeeld een reddingsdeken of afzetpaaltjes. Zorg ook dat je deze producten al in huis hebt voordat een ongeluk zich voordoet. Een EHBO kit, een reddingsdeken of een AED kan iemands leven redden tijdens een ongeluk. Dus een kleine voorbereiding kan daadwerkelijk het verschil maken voor iemands leven. Als je een groot kantoor hebt dan is het belangrijk dat op elke verdieping bijvoorbeeld verschillende hulpmiddelen beschikbaar zijn. Ben jij toevallig een werkgever? Check straks meteen of je dit op orde hebt! Anders kun je dit soort producten het beste direct aanschaffen.

Voorbereiding op veiligheid

Voorbereiding op de veiligheid van je werknemers, van je familie en andere omgeving is ontzettend belangrijk. Zoals ik hierboven ook al heb genoemd: één van deze elementen kan al het verschil maken in een onveilige situatie. Check daarom meteen of jij de essentials in huis hebt om in gevaarlijke situaties te gebruiken. Ben je verder nog nieuwsgierig naar hoe je je verder kunt voorbereiden? Er zijn genoeg sites waar je meer te weten komt over goede voorbereiding op ongelukken!