Graafmelding

Het is belangrijk om een graafmelding te doen wanneer je in een bepaald gebied machinale graafwerkzaamheden gaat verrichten. Voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt zijn er enorm handige tools om zo'n graafmelding in orde te maken. Door het maken van deze meldingen heb je direct alle juiste documentatie digitaal beschikbaar en, wat nog veel belangrijk is, voldoe je aan de wettelijke verplichting om je graafwerkzaamheden te melden. Een graafmelding kun je heel simpel in orde maken door in een speciaal daarvoor ontworpen app alle gegevens in te vullen die relevant zijn voor de werkzaamheden. Dit kun je vanaf alle devices, zoals een smartphone of tablet, in orde maken. De aanvragen die binnenkomen worden normaal gesproken altijd binnen een werkdag behandeld en daarvan krijg je ook netjes bericht. Voor het maken van een graafmelding is een bedrag van 36 euro gemoeid, exclusief BTW. Ook kun je direct meerdere ontvangers aangeven die te maken hebben met de graafwerkzaamheden zodat iedereen direct op de hoogte is.

Klic melding doen

Het indienen van een graafmelding, ook wel een Klic melding doen genoemd, is dus wettelijk verplicht. Je geeft in de melding aan dat je op een bepaalde plek machinaal gaat graven. Het maakt niet uit of je dit nu namens een bedrijf gaat doen of als particulier. Belangrijk om te weten is dat je verplicht bent om op locatie digitaal aan te kunnen tonen dat je een Klic melding hebt gedaan met de daarbij benodigde documentatie. Om een Klic melding te doen moet je vier stappen doorlopen. In de eerste stap geef je aan in welk gebied je gaat graven. Let goed op dat je het juiste gebied aangeeft, anders heb je natuurlijk een probleem. Bij de tweede stap geef je aan welke werkzaamheden je exact gaat doen en op welke data. Bij de derde stap vul je jouw eigen gegevens in en de gegevens van de contactpersonen die ook de melding willen ontvangen. Bij de vierde en laatste stap regel je de betaling.

Levering

Wanneer je een graafmelding hebt gemaakt, heb je in 95% van de gevallen binnen één werkdag je documentatie binnen. Dat wil zeggen: je melding is bekend en de documentatie met de toestemming om aan je werkzaamheden te beginnen is digitaal beschikbaar. In een speciale app kan je alles terugvinden en met een speciale link kun je alles kopiëren en uitprinten. Zo heb je de melding zowel digitaal als op papier tot je beschikking.