Het kopen van een elektrische fiets

De elektrische fiets is in opkomst. Steeds meer mensen kopen een elektrisch aangedreven fiets in plaats van de traditionele fietsen. De elektrische fiets zorgt ervoor dat we gemakkelijker op onze locatie komen. We hoeven minderen moeite te doen tijdens het fietsen. Uitgerust en niet bezweet komen we dan aan op onze bestemming. Ook zorgt het ervoor dat we langer kunnen blijven fietsen. De elektrische accu zorgt voor een boost tijdens het opstarten. Hierdoor hebben we al gelijk al snelheid en is de kans op vallen aangezien kleiner. Zo durven we door de elektrische fietsen ook op hogere leeftijd nog op de fiets te stappen. 

Gazelle elektrische fietsen 

Een van de bekende fietsmerken Gazelle heeft ook een assortiment elektrische fietsen. Er is keuze uit twee verschillende motortypes, fietsen met een middenmotor en fietsen met een voorwiel motor. Voor beide motortypes is er ruime keuze aan elektrische fietsen.Het is vooral belangrijk om te kijken welke motortype bij uw rijstijl en budget past. De Gazelle e bike met een middenmotor zijn vaak voorzien van een Bosch middenmotor of een Shimano Steps middenmotor. De middenmotor zorgt voor een stabiele weglegging door hun centrale plaatsing. Door de ruime accukeuze kunt u zelf bepalen welke actieradius het best bij u past. De actieradius is vaak van grote invloed bij de aankoop van een elektrische fiets. Het ligt vooral aan de afstanden die u wilt fietsen. Bent u van plan lange afstanden af te leggen of dagelijks te gebruiken voor het fietsen naar u werk, dan is een fiets met een hoge actieradius een logische keuze. Als u de fiets vooral wilt gebruiken voor korte afstanden, dan hoeft de actieradius van de accu niet zo groot te zijn. De Gazelle e bike met een voorwiel motor zijn voorzien van een Bafang voorwiel motor. Ze staan bekend als erg krachtig en stil. Door de plaatsing van de motor in het voorwiel en de accu in de bagagedrager achterin is het gewicht goed verdeeld. Ook bij deze motor is er keuze in de verschillende type fietsaccu’s waardoor je zelf de actieradius kunt bepalen. 

Cortina elektrische fietsen

Naast de Gazelle elektrische fietsen zijn ook de elektrische fietsen van Cortina erg bekend. De Cortina elektrische fiets Is met zorg ontworpen en geproduceerd. Cortina besteed veel aandacht aan het samenkomen van zowel design als techniek. Hierdoor zijn het kwalitatief goede fietsen die er ook nog eens trendy uitzien. Kortom solide, mooie elektrische fietsen die erg gewild zijn. Ze proberen zoveel mogelijk met de laatste trends mee te gaan. Dit ziet u vooral terug in de mooie details en het kleurgebruik. Bij de Cortina elektrische fietsen wordt er gebruik gemaakt van een Bafang of een Shimano Steps middenmotor of een Bafang voorwielmotor. Daarbij is het mogelijk om bij elk model Cortina elektrische fiets zelf te kiezen uit verschillende accu’s. Zo kunt u zelf de actieradius bepalen door de hoeveelheid Wh te kiezen. Het is vooral belangrijk bij het aanschaffen van een elektrische fiets om te kijken naar de actieradius van de accu die bij u en uw rijstijl past. Verder is het natuurlijk van groot belang dat de fiets comfortabel fietst. Als u twijfelt tussen fietsen kunt u het best een proefrit maken.