Het vrijgezellenfeest

Vandaag neem ik jullie mee in de voorbereidingen van het vrijgezellenfeest van een goede vriendin van mij. Aan mij de eer om het hele gebeuren te mogen organiseren. Hartstikke leuk hoor, begrijp me niet verkeerd, maar jeetje wat is het lastig om zoveel verschillende meningen te bundelen tot een plan waar iedereen het mee eens is. Hieronder vertel ik jullie over de zaken waar ik zoal tegenaan gelopen ben.

Zoveel mensen, zoveel meningen

Een bride-to-be heeft vaak een verscheidenheid aan vriendinnen. Zo ook deze keer. Het was een mix van collega’s, verschillende vriendinnengroepen en familie van zowel de bruid als de bruidegom. Al deze mensen hebben verschillende interesses en er zijn er ook velen die graag wat van het ideeën in willen brengen tijdens het organiseren van het geheel. Zie dan maar eens met een plan te komen waar iedereen zich enigszins in kan vinden. Nou, dat is een behoorlijke uitdaging kan ik je vertellen! Maar als je goed blijft communiceren is er heus een programma op te stellen waar iedereen zich min of meer in kan vinden.

Wie kent de bruid het beste

Al deze vriendinnen denken de bruid goed te kennen. Terwijl jij als jarenlange vriendin toch vrij zeker weet dat ze niet van sushi houdt, weet de collega die ze pas een aantal jaar kent je vol overtuiging te vertellen dat ze dat juist heel lekker vond tijdens het vorige personeelsuitje. Belangrijk is om je echt te richten op de bruid en dat je probeert om de reacties van mensen die zélf gewoon heel graag eens dit of dat zouden willen doen eruit te filteren. Hou vast aan je gevoel. Doe wat jij denkt dat goed is en vraag advies aan een aantal mensen, niet aan de hele groep. Zo blijf je het dichtste bij wat de bruid wilt. Natuurlijk kun je helemaal op het begin wel vragen om iedereens eerste ideeën of inbreng. Op die manier geef je toch de indruk dat iedereen mee kan denken over de dag. Maar geloof me, verder in het organisatieproces kun je het beter beperken tot een aantal sleutelfiguren. Dat scheelt je een hele hoop verwarring en onduidelijkheid.

Money, money, money

Dan het volgende issue: Geld. Geld is en blijft een ding. Een behoorlijk ding voor velen zo blijkt. Je hebt te maken met een verscheidenheid aan mensen die allemaal een andere kijk hebben op geld. Daarnaast kun je sowieso nooit in iemands portemonnee kijken natuurlijk. Dit maakt het lastig om zo’n vrijgezellenfeest goed te kunnen organiseren. Eén ding staat vast: Je wilt de bruid vrijhouden van alle kosten. Om iedereen naar zijn of haar kunnen mee te laten doen met het programma is het een idee om het programma op te delen in verschillende activiteiten. Mocht iemand dan niet alles kunnen betalen, kan diegene er altijd nog voor kiezen om niet overal aan mee te doen. Zorg dan wel dat je op de dag zelf de tijd goed in de gaten houdt, zodat deze personen ook weer netjes aan kunnen sluiten op een volgend moment in het programma.