Hierdoor wil je kiezen voor tapijttegels!

Wanneer je een nieuwe ruimte moet gaan decoreren is een van de eerste keuzes die je moet maken de vloer. En dit is zo makkelijk nog niet. Aan de hand van verschillende eisen moet je tussen een groot aantal opties kiezen en dat is voor lang niet iedereen even makkelijk. Het ligt er altijd aan waar de ruimte voor de bedoeld is, een woonkamer heeft een hele andere sfeer dan een kantoorpand. En niet elke vloer is geschikt voor een woonkamer, en niet elke vloer is geschikt voor een kantoorpand. Maar er is één vloer die er met kop en schouders bovenuit kan steken en dat zijn tapijttegels.

Onderhoud

Tapijttegels zijn een van de makkelijkst te onderhouden vloeren. Alles dat snel kleeft is altijd lastig weg te halen en dat geldt voor tapijt ook. Schrobben gaat wat lastiger bij tapijt dan op laminaat en toch zijn de tegels flexibeler in onderhoud. Vooral omdat de tegels stuk voor stuk uit de vloer gehaald kunnen worden. Dus wanneer er echt iets goed schoongemaakt moet worden of de vloer is permanent beschadigd, dan is het zelfs mogelijk om de tegel te vervangen. Daaruit blijkt meteen een extra voordeel wat betreft het leggen van de vloer. Geen enkele vloer is zo makkelijk om te leggen. Bij het bijwerken hoef je alleen delen weg te snijden om tot passende formaten te komen en binnen no time ligt de hele vloer.

Uitstraling

Restpartij tapijttegels zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel soorten. Daardoor is kun je precies uitzoeken wat het beste bij de ruimte past. Wil je een egale en strakke uitstraling, dan is een effen kleur perfect. Maar omdat de tegels los te plaatsen zijn is het ook mogelijk om voor verschillende kleuren naast elkaar te kiezen. Zeker een kantoor kan echt opgevrolijkt worden voor verschillende kleuren op de grond.

Goedkoop

Bovendien is het een van de voordeligste vloeren. Gemiddeld zijn tapijttegels per m2 een van de goedkoopste vloeren en relatief de duurzaamste omdat je dus delen kan vervangen, wat bij andere vloeren vrijwel onmogelijk is. En het niet alleen voordelig omdat de tegels zelf goedkoop zijn, maar ook omdat het heel makkelijk is om de vloer zelf te leggen en je dus niemand nodig hebt die dat voor je moet doen. Dus wanneer je een sterke, duurzame maar ook een goedkope vloer nodig hebt, dan zijn tapijttegels de beste soort vloer die je kan kiezen.