Hoe kun je beton cire makkelijk zelf aanbrengen?

Een huis bouwen, inrichten of verbouwen is allemaal al duur genoeg, Het is in dit proces fijn om op dingen te besparen waar het kan. Besparen in je huis kan op veel verschillende dingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor goedkopere materialen en meubels, of kun je gaan voor een huis met een wat kleiner oppervlakte. Ook kun je ervoor kiezen veel dingen zelf te doen, in plaats van deze uit te besteden aan professionele bedrijven die hier vaak erg veel geld voor vragen. Veel mensen denken dat ze niet handig genoeg zijn om dingen zelf te doen en durven hier niet aan te beginnen. Echter zijn veel dingen helemaal niet zo moeilijk als het lijkt en kom je al een heel eind als je maar de juiste spullen en een goede gebruiksaanwijzing hebt. Iets dat je bijvoorbeeld erg makkelijk kan doen is een muur stucen met beton cire. Beton cire is een soort betonstuc en geeft een stoere en industriële look aan je huis. Beton cire badkamer is erg populair omdat je dit materiaal waterdicht is en je het makkelijk schoon kunt maken. Beton cire over tegels aanbrengen is ook geen probleem. Met onderstaande stappen kun jij makkelijk zelf deze beton stuc aanbrengen in je huis!

Voorbereiding

Voordat je echt met de beton cire aan de slag gaat, is het natuurlijk belangrijk dat je een schone en gladde ondergrond hebt. Daarom is de eerste stap om de muur schoon en vetvrij te maken. Mochten er gaten in de muur zitten, is het aan te raden deze eerst te dichten. Vervolgens moet er een primer op de muur worden aangebracht, zodat niet alle beton cire meteen in de muur wordt gezogen.

Met beton cire aan de slag

Nu de ondergrond goed voorbereid is, is het tijd om de beton cire te gaan maken. Hiervoor kun je gewoon de gebruiksaanwijzing van de verpakking volgen. Als de beton cire klontvrij en klaar is, kan deze worden aangebracht. De eerste laag moet erg dun worden aangebracht en dient als een ondergrond voor de tweede laag. Zodra de eerste laag droog is, kan de tweede laag worden aangebracht. Dit mag een stuk dikker en bij deze laag kun je gaan spelen met verschillende effecten die je met beton cire kunt bereiken. Als je hiermee klaar bent moet het 24 uur drogen. Uiteindelijk is het belangrijk dat je de beton cire geïmpregneerd en gecoat, om het effect van de muur zo lang mogelijk mooi te houden. De coating heeft ook als doel om de muur waterdicht te maken.