Hoe maak je een degiro account aan?

Er zijn de afgelopen jaren steeds meer mensen die ervoor kiezen om te beginnen met beleggen. Er zijn echter een aantal dingen die je nodig hebt om te kunnen beleggen. Om te kunnen beginnen met beleggen zul je een startkapitaal nodig hebben en een broker die je vertrouwt. Door gebruik te maken van een broker kun je namelijk effecten en aandelen kopen en verkopen. Degiro is een broker die in Nederland erg groot is en door veel mensen wordt vertrouwd. Het is een broker die door de meeste mensen als erg gebruiksvriendelijk, veilig en erg voordelig wordt ervaren. Hoe maak je nou eigenlijk een account aan bij deze broker?

 

Het openen van een girorekening

Om een account te kunnen openen bij degiro zul je een aantal dingen moeten doen. Een degiro account aanmaken zal een stuk makkelijker gaan met een handleiding ernaast. Ten eerste zul je een gratis degiro account moeten openen. Je zult op het inlogscherm een e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord moeten invoeren. Vervolgens is het vereist om je e-mailadres te bevestigen door de link in je mail te openen. Na het verifiëren van je e-mailadres zul je nog enkele andere gegevens moeten opgeven. Zo heb je onder andere je paspoort of ID kaart, Iban nummer en een smartphone nodig. Je kunt op je telefoon een app downloaden en vervolgens je nummer verifiëren. 

 

Wanneer je deze stappen hebt gevolgd is het nodig om in de app persoonlijke gegevens in te vullen. Je zult via de app je paspoort of Id kaart in moeten scannen of een foto maken. Verder is het nodig om je locatie te bevestigen door middel van een officiëel document te laten zien met je naam en adres erop. Het is voor bedrijven als degiro erg belangrijk dat ze zeker weten dat je de persoon bent die je zegt dat je bent. Dit voorkomt voor hen, maar ook voor jezelf in de toekomst namelijk een hoop problemen. Wanneer dit allemaal is gelukt zul je nog een formulier moeten invullen over belastinginformatie. Hier zul je moeten aangeven in welk land je fiscaal inwoner bent en wat je eigen identificatienummer is. Ook zul je nog akkoord moeten gaan met de wettelijke overeenkomsten. Nu kun je verder met het opzetten van je eigen basic of custody profiel om zo te kunnen beginnen bij degiro. De verschillende accounts brengen verschillende risico’s en voordelen met zich mee. Dit is wel iets waar jij je het best eerst eens goed in kunt verdiepen.