Hout bestellen via het internet, waar moet je rekening mee houden?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om hout via het internet te bestellen. Dat heeft ermee te maken dat het makkelijker is dan wanneer je zelf een bouwmarkt of een houthandel moet bezoeken. Dit houd dus ook in dat je zelf niets meer hoeft te tillen en ook geen bestelwagen of een aanhanger hoeft te huren om het hout te kunnen transporteren. Mocht je er ook voor willen kiezen om hout via het internet te bestellen, dan is dat zeker een verstandige keuze. Echter, er zijn wel enkele punten waar je rekening mee moet houden. Daar kom je in dit artikel meer informatie over te weten. 

Hoge verzendkosten

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je hout via het internet wilt bestellen, is dat je veel verzendkosten moet betalen voor het verzenden van je bestelling. Dat heeft ermee te maken dat er een speciaal transportbedrijf ingeschakeld moet worden om je bestelling te kunnen verzenden. Ook is er een mogelijkheid dat de webwinkel zelf met een vrachtwagen het hout komt leveren. Het kan dus zeker voorkomen dat het hout bij een Nederlandse webwinkel duurder is dan bij een houthandel of een bouwmarkt. 

 

Retour sturen is veel gedoe

Het kan voorkomen dat de hout niet van optimale kwaliteit is of dat je juist de verkeerde soort hout besteld hebt. Dat is erg zonde, want het hout wat je besteld hebt kan duizenden tot tienduizenden euro’s kosten. Je hebt altijd de mogelijkheid om western red cedar hout of de gevelbekleding te retourneren. Echter, je moet er wel rekening mee houden dat dit veel gedoe is en het ook nog eens erg veel geld kost. Er moet namelijk weer een transportbedrijf ingeschakeld worden en zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zorgt dat er vaak voor dat de verzendkosten vrij hoog zijn. 

 

Doe altijd onderzoek naar de webwinkel

Wanneer je hout via het internet gaat bestellen, is het verstandig om altijd goed onderzoek doen naar de webwinkel. Het hout dat je gaat bestellen moet namelijk van uitstekende kwaliteit zijn, maar ook is het belangrijk dat de webwinkel betrouwbaar is. Het komt namelijk wel eens voor dat er webwinkels zijn die hun klanten oplichten en daar wil je niet het slachtoffer van worden, vooral omdat het bij het aanschaffen van hout om een groot geldbedrag gaat. Mocht je een webwinkel niet vertrouwen, plaats dan ook geen bestelling.