Houten bad: positief effect op lichaam en geest

Ik houd van sport zoals ik al schreef en ik probeer mijn levensstijl zo gezond mogelijk te houden. Dus regelmatig bewegen en gezond eten. Maar ik ben zeker ook niet vies van de geneugten des levens om het zo maar eens te zeggen. Al probeer ik daar wel wat maat op te houden. Toch is er iets wat ik heel graag doe en wat een positief effect heeft op lichaam en geest en dat is buiten badderen. Na intensief sporten of een dag hard werken is niets fijners dan mijn houten bad te vullen en te genieten van de koele avondlucht. Het schijnt dat genieten van het weldadige warme water in de frisse buitenlucht goed is voor je lichaam. Daarnaast ontspant het ook de geest. En dat heb ik zelf ook zo ervaren: na een uurtje in mijn houten bad slaap ik meestal als een roosje. Het houten bad wordt met hout gestookt dus ik bespaar zo energiekosten. Het water blijft lang warm en ik geniet met volle teugen van deze luxe. Als ik het echt even bond wil maken bereid ik ondertussen een gerecht op mijn OFYR barbecue.

OFYR: gezond buiten koken

Ik kook zo lang mogelijk buiten. Dat heb ik als kind al meegekregen. Mijn vader stak al vroeg in het jaar de barbecue aan en die ging pas laat in het jaar weer uit. Dat was nog zo’n ouderwetse houtskool barbecue en dat was altijd een heel gedoe. Tegenwoordig gaat dat een stuk makkelijker met de OFYR barbecue, in feite een kegelvormige bakplaat waarop je werkelijk alles kan bereiden. IK gril er vaak groenten en vis op en door het unieke ontwerp kan dit zowel langzaam als snel. En het allermooiste aan deze manier van koken is dat schoonmaken weinig tijd kost. Ik schraap meestal de plaat zo schoon.

Genieten van buitenleven

Al met al geniet ik met mijn houten bad en mijn OFYR barbecue van het buitenleven. En dat maakt lichaam en geest kwiek en gezond. Ik slaap verder altijd met mijn raam open zodat ik de frisse lucht kan blijven inademen. En ook dat bevordert de nachtrust. Gezond leven hoeft wat dat betreft niet heel moeilijk te zijn. Soms zijn een paar kleine en wat mij betreft aangename aanpassingen al meer dan genoeg. Soms moet je er wat voor investeren, maar het is het waard. Ik zou zeggen: probeer het eens!