Ik wil geld lenen

Als je een aankoop wilt doen maar daar te weinig geld voor hebt, dan kan je ervoor kiezen om door te sparen tot je het totale bedrag hebt of een lening aan te vragen. Als je kiest voor het lenen van geld dan moet je daarover ook rente terug betalen. Hier kan je lezen wat voor leningen er zijn en welke lening je moet kiezen. 

 

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke rekening kan je zoals de naam als zegt geld lenen voor persoonlijke doeleinden. Dit kan onder andere het aankopen van nieuwe meubels zijn of het aankopen van een nieuw apparaat zoals een computer van enkele duizenden euro’s. Een persoonlijke lening is hier de juiste oplossing voor en je betaald vaak niet veel rentes. Ook is ligt het termijn tussen de twee en tien jaar, dit is afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen. Het is en blijft wel belangrijk dat je alleen een lening aanvraagt als jouw financiële situatie het toe laat. Je moet de lening namelijk volgens afspraak terugbetalen. Kom je een of meerdere keren je afspraken niet na dan heeft de kredietverstrekker het recht om het volledige bedrag op te eisen. Je kan hierdoor in zware financiële problemen komen en de kans is aanwezig dat een deurwaarder beslag gaat leggen op je inboedel of loon. Weet dus zeker dat je de lening kan terugbetalen voordat je aan een lening afsluiten begint

 

Voertuig lening

Als je binnenkort op vakantie gaat en je wilt daarvoor een camper aanschaffen, dan weet je inmiddels dat campers zeer prijzig kunnen zijn. Vaak kunnen mensen het bedrag niet missen om de camper aan te schaffen. Je kan er dan eventueel voor kiezen om een lening aan te vragen voor een camper. Dit kan je prima doen met een persoonlijke lening maar de beste optie is om een voertuig lening aan te vrage. Er zitten namelijk meer voordelen op een voertuig lening zoals een langer termijn en lagere rentes. Ook als jij de lening achteraf niet terug kan betalen, dan heb je de optie dat er beslag gelegd word op de camper in plaats van je inboedel of eigen auto. Hoeveel kan ik lenen voor een camper? Dit is een vraag die veel mensen stellen. Het is belangrijk dat je onthoud dat hoe beter jij er financieel voorstaat, hoe groter het bedrag is dat je daadwerkelijk kan lenen. Ook als je vastgoed hebt kan je dit ook als onderpand gebruiken.