Ken je opties

Zoals het wel algemeen bekend is, zijn auto’s voertuigen die ontzettend veel kosten met zich meebrengen. Sowieso is de aankoop van de auto al een beroving van geld, maar gedurende de tijd dat je over een auto beschikt, blijft dit nog altijd kosten met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de wegenbelastingen en allerlei verzekeringen, zoals een WA-verzekering of zelfs een Allrisk-verzekering. Maar wist je ook al dat je deze kosten stop kan zetten? Dat hangt natuurlijk af van de volgende vraag: ga jij je auto voor langere periode niet meer gebruiken? Of wil je hem zelfs niet meer gebruiken? Voor beide situaties is er het volgende idee: ga je auto schorsen

Wat gebeurt er bij het schorsen van je auto?

Een auto schorsen is makkelijker dan je denkt. Dit wordt vaak gedaan bij de bovenstaande situaties. Maar misschien was jij er net zoals ik nog niet bewust van dat dit een optie was. Het schorsen van een auto houdt in dat jouw kenteken ongeldig wordt gemaakt. Je staat dan niet meer geregistreerd bij de RDW( Dienst Wegverkeer).Het scheelt uiteindelijk bakken met geld en geeft jou reden om bijvoorbeeld lekker met de fiets, openbaar vervoer of allebei naar het werk te gaan. Maak je maar geen zorgen. Je hoeft je auto niet meteen te verkopen. Wel is het belangrijk om te bedenken waar je jouw auto wilt laten als je hem ergens op openbaar terrein hebt geparkeerd. Betaal je voor die parkeerruimte? Dan is het misschien handig om een andere plek te zoeken waar jouw auto gratis en zorgeloos kan staan. Houd wel in je hoofd dat je niet zomaar met je ongeregistreerde auto de weg op mag gaan. Doe je dat wel, kan je alvast rekenen op een flinke boete!

Gunstige uitkomsten bij het schorsen van een auto

Auto’s hebben waarde. Dat kan je afleiden uit het feit dat een behoorlijk grote groep mensen interesse toont voor Oldtimers. Deze auto’s zijn zeer waardevol en al die tijd goed onderhouden. Over een paar decennia kan jouw voertuig ook al ontzettend waardevol zijn. Misschien denk je dat nu nog niet, maar wacht maar: geduld loont. Als je dan al die jaren veel gebruik blijft maken van je auto, is de levensduur uiteindelijk een stuk korter. Schorsen geeft daarom een reden om je auto niet te gebruiken voor langere duur. Wel moet je hem goed blijven onderhouden om er als resultaat een waardevolle auto aan over te houden!