Kleur je wereld met deze top haarkleurtrends van 2023

Als je in de spiegel kijkt, zie je misschien een reflectie die wel een opfrisser kan gebruiken. Welkom in 2023, waar de haarkleurtrends niet alleen je look, maar ook je stemming kunnen transformeren! Dit jaar staat in het teken van zelfexpressie en comfort, met kleuren die zowel vernieuwend als aards zijn. Laten we beginnen met twee hoofdtrends die dit jaar helemaal hot zijn.

De eerste grote trend is een terugkeer naar natuurlijke tinten. Denk aan rijke chocoladebruin, warm honingblond, en alles daartussenin. Deze kleuren zijn niet alleen tijdloos chic, ze zijn ook nog eens perfect voor iedereen die op zoek is naar een subtiele verandering zonder al te veel onderhoud. Maar heb je zin in iets avontuurlijkers? Dan kun je dit jaar ook losgaan met felle kleuren. Van neonroze tot elektrisch blauw, deze kleuren zijn voor de echte durfals onder ons.

Terwijl sommigen teruggrijpen naar de klassiekers, omarmen anderen juist de zachte, bijna sprookjesachtige pastelkleuren. Lavendel, zachtgroen en babyblauw maken hun opmars en bieden een speelse touch aan je look. Het is de perfecte manier om wat lichtheid en kleur in je leven te brengen zonder al te veel over de top te gaan.

Hoe kies je de perfecte haarkleur voor jou

Het kiezen van de juiste haarkleur kan voelen als een lastige puzzel. Maar maak je geen zorgen, ik help je graag een handje. Allereerst is het belangrijk om naar je huidtint te kijken. Heb je een warme ondertoon? Dan staan gouden en aardse tinten je waarschijnlijk prachtig. Meer een koel type? Dan kun je gaan voor asblonde of juist rijke, donkere tinten.

Je moet ook rekening houden met de kleur die je nu hebt. Het is makkelijker om binnen een paar tinten van je huidige kleur te blijven dan om voor een totaal andere look te gaan. Maar hé, regels zijn er om gebroken te worden, toch? Als jij je droomkleur al voor ogen hebt, ga er dan voor! Met de juiste kappers haarverf en techniek is bijna alles mogelijk.

Tips voor het onderhouden van je nieuwe haarkleur

Je nieuwe haarkleur is fantastisch, maar hoe zorg je ervoor dat het ook zo blijft? Bescherming tegen zon en water is essentieel. De zon kan namelijk zorgen voor vervaging en uitdroging van je haarverf blond of welke kleur dan ook. En chloorwater? Dat kan ongewenste groene tinten veroorzaken in blond haar. Dus, hoedje op en altijd je haar goed uitspoelen na het zwemmen!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de producten die je gebruikt. Ga voor shampoos en conditioners die speciaal gemaakt zijn voor gekleurd haar; deze helpen de kleur langer mooi te houden en voorkomen dat je haar uitdroogt. Vermijd producten met harde ingrediënten zoals sulfaten, want deze kunnen kleur strippen en schade toebrengen aan je lokken.

De opkomst van milieuvriendelijke haarkleurproducten

In de afgelopen jaren hebben we gezien hoe belangrijk duurzaamheid is geworden, ook binnen de wereld van haarverzorging. Steeds meer merken brengen milieuvriendelijke haarverf op de markt die niet alleen goed is voor jouw haar, maar ook voor onze planeet. Deze producten bevatten vaak minder chemicaliën en zijn verpakt in recyclebare of biologisch afbreekbare verpakkingen.

Het mooie hiervan is dat ‘groene’ haarverf vaak ook zachter is voor je haar. Ze bevatten ingrediënten zoals natuurlijke oliën en plantextracten die je haar voeden tijdens het kleuren. Zo krijg je niet alleen een prachtige haarkleur, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

Zo zie je maar weer dat het up-to-date blijven met de laatste trends niet alleen draait om er goed uitzien – het gaat ook om goede keuzes maken voor jezelf en het milieu. Of je nu kiest voor een natuurlijke tint of een gewaagde pastelkleur, onthoud dat jouw haar jouw persoonlijke canvas is. Experimenteer, heb plezier en straal!