Kunstgras haal je online

Wil je kunstgras laten leggen? Dan kan je het beste jouw kunstgras online bestellen. Het voordeel daarvan is dat je makkelijker kan vergelijken en een betere prijs kan krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het kwaliteitsniveau, de lengte van de halm of juist het doel.

Kwaliteit

Er zijn verschillende kwaliteitsgraden beschikbaar. Hier maakt het uit hoe snel het gras slijt. Ook is hier de vraag wat er los komt van het gras als het slijt. De overgebleven materialen kunnen bij goedkoper gras bijvoorbeeld irritatie opleveren.

Legging

Het belangrijkste is misschien nog wel het leggen van het kunstgras. Om dit mooi en secuur voor elkaar te krijgen is het belangrijk om dit met de juiste techniek te doen. Als je dit zelf kan is dat natuurlijk mooi maar het is lastig om het goed te doen als het je eerste keer is. Daarom is een aanlegservice vrijwel essentieel om erbij te nemen als je het bestelt. Dit voegt wel kosten toe uiteraard. Het is daarom belangrijk om te kijken hoeveel aanleggen kost bij jou thuis. Dit gaat niet alleen om hoeveel men vraagt per vierkante meter. Denk ook aan de kosten van bijvoorbeeld het voorrijden. Daarnaast kan de afstand van jouw huis naar de leverancier ook uitmaken. Denk dus goed na over wat voor aanleg je krijgt. Bovendien zou ik kijken naar reviews om te peilen hoe de dienst is.

Doeleinde

Kijk ook het bedrijf wel jouw specialisme kent. Of je kunstgras voor de tuin hebt of voor sport maakt een groot verschil. Voor sportvelden bijvoorbeeld wil je ook korrels erbij hebben die voorkomen dat je teveel striemen krijgt als je bijvoorbeeld een sliding maakt. Wat voor korrels daarbij komen is ook een punt van prijs. Ook is het de vraag of het bedrijf ervaring heeft met velden aanleggen. Zulke grote stukken in een keer doen is anders dan strips in de tuin plaatsen. Tegelijkertijd is een tuin lastig met zijn eigen eigenaardigheden. Zo kan een helling de legging van het kunstgras helemaal veranderen. Daarvoor moeten dan soms andere matten gebruikt worden om de bodem vast te houden.

Lengte

Ook de lengte maakt een verschil voor het gevoel. Kort gras is minder gevoelig voor slijtage en blijft langer mooi. Aan de andere kant staat langer gras mooier en voelt en ziet het er meer uit als echt gras. Als vuistregel neem ik dat je een beter merk gras moet nemen om mooi lang kunstgras te hebben