Ook als volwassene kan je nog leren gitaar spelen

leren-gitaar-spelen

Een instrument leren of kunnen spelen schijnt een hele waardevolle toevoeging te kunnen zijn. Het is niet alleen leuk maar zorgt ook maar ontspanning. Daarnaast is het ook goed voor de fijne motoriek en voor je geheugen. Een muziekinstrument leren spelen wordt vooral aangeraden bij kinderen omdat kinderen heel makkelijk leren. Maar heb je nou als kind nooit een muziekinstrument leren spelen en wil je dit nu toch nog graag doen? Dan kan dat! We zijn tenslotte nooit te oud om te leren, dus ook niet op dit gebied. In dit blog vertellen we je graag over online gitaar leren spelen.

De gitaar in het algemeen

De gitaar is een snaarinstrument en bestaat uit een kop, een hals en een klankkast. Bij de kop vind je stemmechanieken. Hiermee kun je de snaren stemmen als deze niet meer zuiver naar hun tonen klinken. In het halsgedeelte vind je de snaren. De meeste gitaren hebben zes snaren met de tonen E – A – D – G – B – E. De eerste “E” is de dikste snaar en de laatste “E” is de dunste snaar. Een veelgebruikt geheugensteuntje om de tonen te onthouden is “Een Aap Die Geen Bananen Eet”. Als laatste hebben we nog de klankkast en hier vind je onder andere de slagplaat en de brug. Een gitaar speel je met je vingers of een plectrum. Dit is een klein plaatje waarmee je de snaren van de gitaar kan aanslaan. Sommige mensen vinden het fijn om een schouderriem te dragen tijdens het gitaarspelen. Dit is een riem die zowel aan de bovenkant als onderkant van de gitaar is bevestigd en waarmee je de gitaar op je schouder kan laten rusten. Dit is echter per persoonlijk verschillend en je zal dus zelf even moeten uittesten wat jij het fijnste vind.

Gitaarlessen online

Nu je de gitaar een beetje kent wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk leren gitaar spelen maar waar moet je beginnen? Bij Gitaartabs.nl kan je makkelijk en online gitaarlessen volgen. In deze lessen zal je op een eenvoudige en leuke manier gitaar leren spelen. In de online lessen werk je met video’s en tabs. Het voordeel van leren gitaar spelen door middel van video’s is dat je het helemaal op je eigen tempo kunt doen. Je kan de video altijd pauzeren, stoppen of terugspoelen mocht dat nodig zijn. Geen druk van anderen en alles op jouw eigen tempo. Dit zorgt ervoor dat iedereen op zijn eigen manier kan leren en vooral dat het leuk blijft om dit te leren.

Benieuwd of dit iets voor jou is? Neem gerust een kijkje op de website.