L-lysine supplementen aanschaffen

Als je veel aan het sporten bent, maar te weinig eiwitten binnenkrijgt, dan is het wellicht een goed idee om L-lysine supplementen aan te schaffen. Eiwitten heb je namelijk nodig voor het sneller herstellen van je spieren, maar ook voor het sterker maken van je spieren. Ook helpt L-lysine bij het aanmaken van groeihormonen. Maar wat is L-lysine eigenlijk? L-lysine is een essentieel aminozuur, wat eigenlijk inhoudt dat je lichaam dit niet zelf aan kan maken. Toch heeft je lichaam L-lysine nodig, omdat dit ook helpt met het opbouwen van de eiwitten in je lichaam. L-lysine zit niet alleen in supplementen, maar ook in bepaalde voedingsmiddelen. Het is mogelijk dat vegetariërs overigens te weinig van dit aminozuur binnenkrijgen, en dit is bij veganisten ook het geval. Dit aminozuur komt namelijk alleen voor in dierlijk voedsel. Waar wordt dit aminozuur nog meer voor gebruikt?

Koortslip en tekort aan L-lysine herkennen

Dit aminozuur wordt ook wel gebruikt om een koortslip te bestrijden, door de antivirale activiteit die herpes tegengaat. Het is dan echter wel van belang dat er nauwelijks tot geen voedsel wordt gegeten waar arginine in zit, want dit stimuleert het herpesvirus juist. Arginine zit onder andere in bessen en noten. Het is echter mogelijk om erachter te komen of je een tekort binnenkrijgt aan dit aminozuur. Heb je bijvoorbeeld last van vermoeidheid of duizeligheid, kamp je met angst, bloedarmoede of vertraagde groei? Dan kunnen dit allemaal tekenen zijn van te weinig L-lysine. Ook spierzwakte kan aangeven dat je te weinig van dit aminozuur in je lichaam hebt. Als dit het geval is, is het dus goed om aan de bel te trekken en supplementen in te nemen, die ervoor zorgen dat je wel voldoende van dit aminozuur in je lichaam hebt. Echter hoeven deze tekenen natuurlijk niet altijd te betekenen dat je een tekort van dit aminozuur in je lichaam hebt, het kan ook duiden op iets anders. En hoeveel mag je dagelijks innemen van dit supplement?

Dagelijkse inname

Als je L-lysine supplementen inneemt, dan is de adviesdosering 0,5 tot 3 gram per dag, en het liefst tussen je maaltijden. Neem de supplementen in met water. De dosering verschilt echter als je dit supplement inneemt als je bijvoorbeeld het herpesvirus hebt, als je angst of stress hebt, als je een ijzergebrek hebt of als je je calciumopname wilt verbeteren. Wil je deze supplementen bestellen? Dan kan dit gemakkelijk online via de webshop van een gezondheidswinkel. De medewerkers van zo’n bedrijf kunnen je ook altijd telefonisch adviseren over bepaalde supplementen, als je meer informatie nodig hebt!