Mijn favoriete thee van dit moment

waterkoker

Voor mij kan is thee altijd een goed idee. Sinds een paar jaar ben ik losse theesoorten steeds meer gaan waarderen. In deze blog wil ik jullie graag vertellen wat op dit moment mijn favoriete soorten thee zijn. Mocht je ook een thee liefhebber zijn, dan zou ik deze zeker een keer uitproberen! 

Detox ijsthee

Enige tijd geleden heb een detox thee aangeschaft die je koud hoort te drinken. Ja echt, koude thee. Het is een thee die ik via een persoonlijke voedingscoach heb gekregen met een blend van groene thee, citroengras, citroenschil en melisse, maar er zijn op online een hoop ijsthee soorten te vinden. 

Deze zijn ideaal wanneer het warm is buiten maar je toch zin hebt in een ontspannende of energiegevende thee. Zelf doe ik het zakje met thee in een waterfles en zet deze vervolgens in de koelkast. Wanneer hij gekoeld is schenk je het in een glas en kun je er zelfs nog een ijsblokje bij doen. Thee, maar dan anders! 

De lekkerste thee voor ontspanning

Een andere favoriete is de Sostrene Grene thee in de smaak Baileys Cream. Mocht je van zoete thee houden dan is deze thee echt een aanrader. Zelfs als je niet van thee houd dan zou de geur van het zakje al genoeg zijn om hem alsnog aan te schaffen. Het ruikt ontzettend lekker, een beetje naar caramel, en zo smaakt het ook. Deze thee is tevens een hele voordelige optie want je betaald voor een goed gevuld papieren zakje waar je maanden mee kan doen nog geen twee euro. 

Maak je eigen thee

Toch blijft een thee die je zelf maakt ook zeker wat hebben. Zelf maak ik graag een muntthee met verse munt of gember thee met een paar plakjes gember. Beide hebben positieve effecten voor je gezondheid. Je hydrateert je lichaam en de kruiden hebben elk een eigen werking. Zo is gemberthee een goede optie wanneer je wat ziek bent. 

Zo creëer je jouw thee moment

Tenslotte is het natuurlijk ook leuk om de tijd te nemen om je thee klaar te maken. En dit is dan ook iets waar ik graag wat extra’s voor doe. Een leuke theepot of waterkoker maakt bijvoorbeeld je persoonlijke thee ritueel wel helemaal af. Zo heb laatst een knalrode retro waterkoker gekocht. Een echte eyecatcher op het fornuis! 

Mocht je spontaan behoefte hebben aan thee dan is dat heel begrijpelijk. Probeer deze opties vooral uit!