Modetips voor mannen

Velen denken dat mannen niet geïnteresseerd zijn in mode. Sterker nog veel mannen denken dit van zichzelf. Maar eigenlijk is dat niet helemaal waar. Want mannen willen wel degelijk goed gekleed gaan. Ze hebben alleen het gevoel dat ze niet echt weten hoe ze dit moeten doen. In dit artikel bespreken we een aantal modetips voor mannen. En aangezien het bijna zomer is, focussen we vooral op zomerkleding.

Kies de stof

In de zomer is de juiste stof essentieel. Op dezelfde manier zullen isolerende stoffen zoals wol je warm houden in de winter, zullen lichtere stoffen wonderen doen om je comfortabel en zweetvrij te houden tijdens de warmere maanden. Hiervoor raden we katoen, linnen, lichtgewicht wol en synthetische stoffen aan, die hun plaats hebben bij het kiezen voor iets functioneels. Katoen is geweldig omdat het veelzijdig, ademend en alledaags is. Je vindt stijlvolle katoenopties in broeken/ hino's, korte broeken en T-shirts met korte mouwen. Denk bijvoorbeeld aan broeken van quotrell.

Linnen is eveneens licht van gewicht en met een open weefpatroon, zorgt voor voldoende ventilatie om je koel te houden. Het heeft ook een premium kwaliteit waardoor het zeer veelzijdig is, geschikt voor zowel het strand als de directiekamer, aangezien de dresscode op kantoor tegen het einde van het jaar wat losser wordt.

Word kleurrijk

Zomer betekent ook plezier maken met kleur. Het is een goed moment om te experimenteren met tinten die verder gaan dan de veiligere wintertinten van zwart, blauw en grijs en om je persoonlijke gevoel voor stijl te laten zien. Voor sommigen kan dit gepaard gaan met een beetje bezorgdheid, omdat met de extra mogelijkheid die deze bieden, er ook een kans bestaat dat er een conflict ontstaat. Blauw, groen, pastelkleuren zoals roze en geel en lichtere neutrale tinten zoals bruin zijn een goed begin. Het is ook handig om bij het kiezen van een kleur rekening te houden met je huidskleur en ervoor te zorgen dat wat je ook draagt, bij uw huidskleur past. Voor een lichtere huid werken donkere kleuren zoals bordeauxrood, groen, marineblauw en krachtigere blauwtinten, terwijl pastelkleuren en neutrale tinten zoals wit een vervaagde look kunnen veroorzaken. Probeer de Mini Dot Polo voor een smart-casual toevoeging voor op kantoor of in het weekend. Voor koelere avond kun je black bananas dragen.

 Wees verstandig – gebruik accessoires

Accessoires zijn niet alleen voor de winter! Of je je nu chic of casual verkleedt, je kunt elke outfit wat meer pit geven met een zonnebril of een hoed. Voor formele kleding en evenementen is de 1919 Centenary Collection Limited Edition stropdas van Parisian of Libby Pocket Square van Parisian een stijlvolle toevoeging die elke outfit beter geschikt kan maken voor de zomer.

Als je in de vakantiemodus bent, loont het ook om voorbereid te zijn. Of het nu een dag op het strand is of een roadtrip met het gezin, we hebben een paar essentiële zaken om je scherp te houden. Versla de zon en houd je huid veilig met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.