Motoren

Naast de auto, een fiets en een scooter is de motor ook een steeds populairder vervoersmiddel onder de Nederlanders. Een motor is snel en zorgt er dus voor dat je snel bij je locatie aankomt. Motoren heb je in allerlei verschillende soorten, maten en merken, net zoals bij auto’s. Om een motor te mogen besturen is het van belang dat je je motorrijbewijs haalt, dit is namelijk iets heel anders dan een autorijbewijs. En net zoals bij allemaal andere vervoersmiddelen heeft ook een motor zo zijn voor- en nadelen. Lees snel verder om hier achter te komen!

Voordelen

Het eerste voordeel is vrij simpel. Één van de voordelen van motorrijden is dat het gewoon fantastisch is om te doen. Geen enkel ander voertuig zal je zo’n gevoel van vrijheid geven als een motor. Het is een ervaring op zich. In geen enkel opzicht is het te vergelijken met het besturen van andere voertuigen. Het plezier dat je uit motorrijden haalt is groot. Wanneer je de tijd hebt, heb je dankzij de motor de mogelijkheid om op avontuur te gaan. Laten we eerlijk zijn, we vinden eigenlijk allemaal motorrijders cool. Wanneer we ontdekken dat iemand motor rijdt of heeft gereden, vragen we deze persoon de hemd van het lijf. Waar ben je naartoe gereden? Welke avonturen heb je op de motor beleefd? Welke motor heb je gereden? Stiekem zijn we allemaal gefascineerd door motorrijders en zouden we misschien zelf ook wel de stap willen wagen en motor gaan rijden. Wat houd je tegen? Feit blijft op een motor dat je kwetsbaarder bent. Maar omdat je zo kwetsbaar bent let je beter op het verkeerd om je heen en zal je uiteindelijk een betere bestuurder worden!

Nadelen

Het kwetsbaarder zijn op een motor is natuurlijk ook wel een nadeel. Want laten we nou eerlijk zijn, als je in een auto een ongeluk krijgt zal je er 9 van de 10 keer beter aan toe zijn dan dat je een ongeluk op een motor krijgt. Daarom is het erg belangrijk om een motorverzekering af te sluiten. Een motorverzekering zal de schade aan jezelf en aan je motor dekken. Je kan online motor verzekeren op een hele makkelijke manier. Maar eerst is je motorverzekering vergelijken nog heel belangrijk. Want je wilt natuurlijk uiteindelijk wel met de voordeligste en de beste ervandoor gaan! Mocht het nou zover zijn dat je een eigen motor gaat aanschaffen is het dus belangrijk om met al deze dingen rekening te houden!