Niet alleen voor transport: vlot bouwen met pallets

Mij concentreren op school is nooit echt mijn favoriete bezigheid geweest. Maar nu zit ik in mijn examenjaar en moet ik toch echt wel wat meer gaan doen om het te kunnen halen. In de weken naar het eindexamen toe had ik met mijn buurjongen veel buiten in de tuin gezeten. Het was erg lekker weer en wij kunnen het samen goed vinden. We wonen allebei al sinds onze geboorte in dit huis, dus kennen elkaar al bijna achttien jaar. En zijn ook al vrienden sinds we klein zijn. Onze ouders noemde ons altijd Jip en Janneke. We hadden zelfs een klein gaatje in de schutting waar we door heen konden kijken. In de tijd in de tuin, waren we samen op een plan gekomen. We wilden een vlot gaan bouwen. Onze achtertuinen grenzen namelijk aan het water. 

Plannen voor het vlot maken

We hadden voor de grap al een tijdje gezegd dat we een megagroot vlot zouden bouwen. Maar nu we samen veel tijd in de tuin doorbrachten en er verder over doorpraten. Bleef het plan niet meer bij een grapje. We pakten pen en papier en zijn schetsen gaan maken. Hoe groot zou het vlot worden? Hoe gingen we het vlot laten drijven? Hoe gingen we het vlot stevig maken? We begonnen te tekenen en samen te speculeren. Omdat we allebei van bouwen houden, wisten we wel waar we aan begonnen. We besloten het vlot ongeveer drie bij drie meter te maken. Dit leek ons wel een goede maat. Om het te laten drijven hadden we blauwe tonnen besteld op marktplaats. Toen deze midden in onze eindexamen weken werden bezorgd, waren onze ouders niet zo blij. We hadden namelijk gezegd dat we pas na het einde van ons laatste examen zouden beginnen, maar we waren stiekem al begonnen met dingen bestellen. Uiteindelijk konden onze ouders er ook om lachen.

Materialen kopen

Nadat de tonnen binnen waren en we ons laatste eindexamen hadden gehad. Was het voor de andere materialen. We moesten pallets kopen. We zijn naar de dichtstbijzijnde groothandel in de buurt gegaan en hebben er negen gekocht. Op zijn aanraden zijn we voor kunststof pallets gegaan. Deze zouden beter tegen het water kunnen en ook minder snel zwak worden of rotten. We hebben er wel houten balken onder gelegd voor extra versteviging en voor het verbinden van de pallets. Uiteindelijk is het vlot iets groter uitgepakt dan wij van tevoren dachten. Maar wij waren er heel blij mee. De eerste weken van onze zomer begonnen heel goed. We hebben er zelfs nog een bank op gezet en er veel op gerelaxt samen. Het was een van onze beste ideeën samen, zelfs onze ouders vonden het leuk.