Op latere leeftijd allergisch worden? Het kan dus toch!

laminaat

Immuun

Ze zeggen dat allergie altijd nog op latere leeftijd kan komen. Ik geloofde dat nooit zo. Mij lijkt een intollerentie voor een bepaalde stof of structuur namelijk iets wat in je DNA geschreven zou moeten staan. Daarnaast heb ik nooit echt last gehad van allergieën, dus was het maar lastig voor te stellen. Overigens in tegenstelling tot mijn hele familie, die al beginnen te niezen zodra ik een kozijn afstof of er een kat in de buurt komt. Ik zag mezelf altijd als de sterkste op dit gebied van de familie. De evolutionaire held. Het supermens wat niet geraakt kon worden door de zielige bedoeling van het moeten niezen door een paar stofjes. Geweldig. Komt dat zien, komt dat zien. Nou, die tijd is dus voorbij. Ik ben allergisch!

Dokter

Mijn nieuwe studentenkamer werd gestoffeerd opgeleverd. Ideaal, dan hoef je zelf geen vloer te regelen. Scheelt toch weer centjes, zeker omdat je er gewoon niet zo lang woont. Ik heb me echter een partij bij elkaar geniesd de eerste dagen! Eerst dacht ik dat het door een  verkoudheidje kwam. Die ging echter maar niet over, dus besloot ik de dokter te bezoeken om iets tegen de kriebelhoest en snotogen te krijgen. Die vermoedde een allergie, zeker omdat de rest van de familie zo allergisch is. “Kan niet, ik ben immuun!”, probeerde ik nog zwak, maar toch werd er een bloedtest gedaan. Hartstikke allergisch voor huisstofmijt, stof zelf en huisdieren. Bah, bah, bah, daar gaat mijn plek als topper van de familie en tevens mijn kans op een huisdier met haren.

Nieuwe vloer

Echter betekende dat ook dat er in mijn studentenkamer het één en ander onder handen genomen moest worden. Waarschijnlijk was ik al langer allergisch, maar heb ik het in het hyperanti-allergene huis van mijn ouders simpelweg nooit gemerkt. Als eerste moest het tapijt er uit. Dit was goed voor de huisbaas, als ik er zelf een vervanging in zou leggen. Ik ben voor donkerbruin laminaat gegaan. Dat is stijlvol, niet al te duur en, allerbelangrijkst: niet zo stoffig! Dit neem je makkelijk af met de stofzuiger of swiffer en voorkomt hopelijk een hoop gedoe. Ook de gordijnen zijn vervangen voor lamellen, en ik moet nu dagelijks stofzuigen en stoffen. Echt heel erg stom. Aan de andere kant, zo blijft de kamer wel lekker schoon. En degene na mij? Die boft maar met zo een mooie, opgeknapte en schone kamer.  Zolang hij maar niet allergisch is voor hout!